«Λαυράκια» από την έρευνα για την ανανέωση των συμβάσεων σε υπαλλήλους της Βουλής: 16 με πλαστό πτυχίο και άλλος ένας με δεύτερη θέση στο Δημόσιο.

Δεκαπέντε μόνιμοι υπάλληλοι του κοινοβουλίου και δυο συμβασιούχοι εντοπίστηκαν να έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία!   Μάλιστα ο ένας εκ των συμβασιούχων εργαζόταν και σε άλλο δημόσιο οργανισμό με σχέση αορίστου χρόνου.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε επί προεδρίας της Βουλής του Βαγγέλη Μειμαράκη και ολοκληρώθηκε επί των ημερών της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Οι φάκελοι των υπαλλήλων αυτών παραδόθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να διεξάγει έρευνα.

Οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση στην περίπτωση που καταδειχθεί ότι η πλαστογράφηση των τίτλων σπουδών του έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη τους.

Σε ότι αφορά τον συμβασιούχο ο οποίος εργαζόταν παράλληλα με σύμβαση αορίστου χρόνου σε άλλο δημόσιο φορέα έγινε γνωστό ότι όχι μόνο είχε το θράσος να μην πατά στη Βουλή αλλά λάμβανε από το 2008 και υπερωρίες.

Αντίθετα ανανεώθηκαν οι συμβάσεις για άλλους 43 υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. 

Πρόκειται για εκκρεμότητα που είχε αφήσει η προηγούμενη Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το ζήτημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει δικαστικά κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου καταλογίζοντας της ότι τους εμπαίζει και τους αφήνει απλήρωτους επί μήνες παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους ότι το θέμα θα ρυθμίζονταν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger