Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές της Καλιφόρνιας τη φωτογραφία της Τασφίν Μαλίκ που μαζί με το σύζυγό της Σαϊέντ Φαρούκ αιματοκύλησαν το Σαν Μπερναντίνο, όταν εισέβαλαν σε κέντρο για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και σκόρπισαν το θάνατο, γαζώνοντας συναδέλφους τους.

Καλυμμένο με μαντήλα έχει το κεφάλι της η 27χρονη Τασφίν Μαλίκ, στη φωτογραφία που δημοσιεύει το δίκτυο ABC, η οποία, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και διατηρούσε επαφές με τζιχαντιστές.
Η 27χρονη που είχε παντρευτεί τον 28χρονο Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ πριν δυο χρόνια και είχαν αποκτήσει ένα παιδι είχε αναρτήσει μήνυμα στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, μέσω του οποίου απευθυνόταν στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκνταντί, λίγη ώρα πριν σκοτώσουν 14 αθώους ανθρώπους και τραυματίσουν άλλους 21.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, η οποία επικαλείται ένα αστυνομικό ομοσπονδιακό αξιωματούχο, ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, είχε επαφές με μέλη δύο τουλάχιστον μαχητικών οργανώσεων, ανάμεσα τους το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για «κάποιο είδος» επαφής μεταξύ του Φαρούκ και μελών της αλ Νόστρα και της οργάνωσης αλ Σαμπάχ στην Σομαλία. Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το είδος της επικοινωνίας που είχε ή με ποιον επικοινωνούσε, ανέφερε η εφημερίδα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger