Πηγή: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στην Αθήνα πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας.
Σε συνέντευξή του ο κ. Μουζάλας τόνισε: «Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Έχουμε δομές να τους φιλοξενήσουμε. Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής», πρόσθεσε μιλώντας στον Alpha 989.

Σχολιάζοντας την απόφαση των σκοπιανών αρχών επισήμανε ότι «αυτό που γίνεται στην Ειδομένη είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη».

Ο κ. Μουζάλας τόνισε, επίσης, ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων προειδοποιώντας ότι «αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger