Όταν ο Νίκος Παπαδόπουλος πήγε στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - Γλίτωσε το λιντσάρισμα στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης

Επίθεση από εξαγριωμένους αγρότες δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Παραστατίδης στο Κιλκίς. 

Όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης στη σύσκεψη που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ της περιοχής με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες με στόχο τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, που κινδυνεύουν να χάσουν τέσσερις νομοί, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, ομάδα περίπου 50 αγροτών από το μπλόκο του Κιλκίς, εισέβαλε στην αίθουσα φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει αίμα» και απαιτώντας από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το νέο Ασφαλιστικό.

Το κλίμα οξύνθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε…».

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο κ. Παραστατίδης, φώναζε από κάτω: 

- «Ηρεμα, ήρεμα…»
- «Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος
- «Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης 
- «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τα αίματα με ομάδα αγροτών να κινείται ενάντια στο βουλευτή με άγριες διαθέσεις. 

«Το μνημόνιο ποιος το ψήφισε; Το μνημόνιο ποιος το υπέγραψε; Σας είδαμε» φώναζαν οι αγρότες με τον βουλευτή να απαντά: «Δεν είμαστε από αυτούς που κολλάνε. Εμείς στους αγώνες ήμασταν μπροστά». 

«Ωραία, να πω κάτι; Ας υποθέσουμε ότι δεν το ψηφίζω και δεν περνάει. Λοιπόν, πέφτει η κυβέρνηση. Θα αναλάβετε την ευθύνη εσείς; Θα σας το πω ξεκάθαρα, αν δεν ψηφίσω, θα παραιτηθώ» τους απάντησε ο βουλευτής με τους αγρότες να τον προτρέπουν να το πράξει. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger