Παγκόσμια πρώτη για τα ρωσικά ρομπότ, τα οποία επιτέθηκαν κατά των ισλαμιστών στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στη Λαττάκεια. Εκεί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του συριακού στρατού μαζί με τα ρωσικά ρομπότ όπου και κατέλαβαν το ύψωμα "syriatel 754".

 Το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται σε κινούμενο κέντρο ελέγχου, σε φορτηγό κατηγορίας 4Χ4, το οποίο είναι επανδρωμένο με 2 σταθμούς μάχης και κέντρο επικοινωνιών.

 Για την επίτευξη της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν 6 ρομποτικά συστήματα Platform-M" και 4 συστήματα τύπου "Argo". Η επιχείρηση διεξήχθη σε πραγματικό χρόνο, καθώς όλα τα ρομποτικά συστήματα, μαζί με τα UAV, είχαν συνδεθεί με το κέντρο ελέγχου "Andromeda". Με αυτό τον τρόπο η επιχείρηση διευθύνονταν από το κέντρο ελέγχου στη Μόσχα. Μετά από μια τέτοια συντονισμένη επίθεση οι ισλαμιστές δεν είχαν διέξοδο διαφυγής, καθώς η παραμικρή κίνησή τους ανιχνεύονταν από τα "drones". 

 Οι απώλειες των ισλαμιστών ήταν 70 νεκροί ενώ από τον συριακό στρατό τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες. To «Platform-M», είναι ένα ρομπότ που λειτουργεί με τηλεχειρισμό εξ αποστάσεως και φέρει 4 εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και ένα πολυβόλο των 12,7mm.



 Είναι δημιούργημα του ομίλου Izhevsk "NITI "Progress" και εξυπηρετεί και στην εκτέλεση αναγνωριστικών περιπολιών αλλά και στην διασφάλιση περάσματος μέσα από ναρκοπέδια. Από την άλλη το ρομποτικό σύστημα "Argo", το οποίο είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης του Κέντρου έρευνας και τεχνολογίας Cybernetics, μπορεί να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης και να παρέχει πυρά υποστήριξης. 

 Δείτε τα βίντεο:



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger