Τουλάχιστον 5.800 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από τους σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ στη Συρία κατά τη διάρκεια του 2015.

Σε ανακοίνωσή της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ηγεσία του YPG/YPJ, του αντάρτικου στρατού των Κούρδων, αναφέρει:

«Συνολικά 5.875 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις μας κατά τη διάρκεια του έτους 2015» και συνεχίζει:

«Οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν 453 πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση και 392 μάχες δόθηκαν κατά την εκτέλεση αυτών των επιχειρήσεων. Ο αριθμός των νεκρών από τις γραμμές του ISIS έφτασε τους 5.875 τρομοκράτες και πήραμε αιχμαλώτους 38 τρομοκράτες», αναφέρεται στην ετήσια αναφορά της στρατιωτικής κουρδικής ηγεσίας στη Συρία.

Επίσης, οι δυνάμεις του YPG/YPJ πήραν λάφυρα από το Ισλαμικό Κράτος μέσα στο 2015, συνολικά, 204 οχήματα, 24 τανκς, 26 τεθωρακισμένα οχήματα και ανατίναξαν 58 αυτοκίνητα βόμβες, ενώ μεγάλος αριθμός πυρομαχικών και όπλων των τζιχαντιστών πέρασε στα κουρδικά χέρια.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι της Συρίας έχασαν 680 αντάρτες μέσα στο 2015.

Σε συνεργασία με τις συμμαχικές τους ένοπλες δυνάμεις και με την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ, οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος σημαντικές κωμοπόλεις και πόλεις στη βόρεια Συρία, όπως η Κομπάνι, η Τελ Αμπιάντ, η Αΐν Ισά, η Τελ Τεμίρ, η Χασάκα, η Τελ Χαμίς, η Τελ Μπρακ, η Σουλούκ, η Νταχμάα, το όρος Αμπντουλαζίζ, στρατιωτικές βάσεις και δεκάδες χωριά.

Σε αυτό τον απολογισμό του 2015 οι δυνάμεις του YPG/YPJ δεν υπολόγισαν τις κοινές επιχειρήσεις που διεξάγουν με τους Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς συμμάχους τους υπό τη σημαία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Επίσης, οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια του 2015 ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε 22 θέσεις του YPG/YPJ στη Συρία, ιδίως στα βόρεια της επαρχίας Ράκα, δυτικά της πόλης Τελ Αμπιάντ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger