Εκπαιδεύονται ακριβώς όπως θα επιχειρήσουν στο πεδίο της μάχης. Οι σκληροτράχηλοι του στρατού ξηράς ακούν στο τίτλο τιμής Υποβρύχιοι Καταστροφείς. 
Μαθαίνουν να μη λυγίζουν και να γίνονται ένα με το νερό στις αμφίβιες επιχειρήσεις.
Με το ξημέρωμα το συνεργείο του Livemedia και η Ειρήνη Συράκη βρέθηκαν στο σχολείο υποβρύχιων καταστροφέων Στρατού Ξηράς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων. Ποτέ δεν είναι πολύ πρωί για άσκηση. Εδώ οι βατραχάνθρωποι δοκιμάζουν τις σωματικές και ψυχικές τους αντοχές. 


Οι Βατραχάνθρωποι έχουν την ικανότητα να γίνονται αόρατοι και να καταδύονται μέσα στο νερό χωρίς ίχνη. Η αφανής διείσδυση στην περιοχή του στόχου αποτελεί μία από τις φιλοσοφίες της σχολής υποβρύχιων καταστροφέων.

Για να φτάσουν στο σημείο να επιχειρήσουν σε άγνωστο περιβάλλον και στα αφιλόξενα παγωμένα νερά της θάλασσας, προηγείται σκληρή εκπαίδευση και ατέλειωτες ώρες εφαρμογής δύσκολων τεχνικών σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Στόχος για τον εκπαιδευόμενο είναι να παραμένει σε απόλυτη ηρεμία, να διατηρεί την ψυχραιμία του, να ελέγχει το άγχος και τον πανικό. Όπως λένε και οι βατραχάνθρωποι «τα προβλήματα λύνονται κάτω από το νερό». Με τη βοήθεια της συσκευής κατάδυσης, μπορούν να επιχειρήσουν με ακρίβεια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αλλά πρέπει να μάθουν να τη χειρίζονται σωστά.

Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική και ξεκινάει από την πρώτη στιγμή της εισόδου στη σχολή. Ο στίβος μάχης προετοιμάζει μυαλό και σώμα. Με τη βοήθεια και των εκπαιδευτών το φρόνημα διατηρείται υψηλό. Σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιοχή γύρω από τα σύνορα της χώρα μας βρίσκεται σε ένταση, η εκπαίδευση των ελληνικών δυνάμεων βρίσκεται στα χέρια της ελίτ στελεχών που αντίστοιχα έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.
Σημαντικό κομμάτι της σχολής υποβρύχιων καταστροφέων είναι και η Εκπαίδευση των Νοσοκόμων Ειδικών Δυνάμεων. 
Μόλις έγινε μία αίτηση διακομιδής τραυματία με ελικόπτερο. Έχει ήδη ξεκινήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματία μέχρι να γίνει η διακομιδή του με εναέριο μέσο και η παραλαβή του από εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι απαιτήσεις του Σχολείου στα αντικείμενα εκπαίδευσης είναι υψηλού επιπέδου, ισάξιες με τα αντίστοιχα Σχολεία εσωτερικού - εξωτερικού και ίσως περισσότερο αυστηρές σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Τα προσόντα για την επιτυχή αποφοίτηση των εκπαιδευομένων είναι επιτυχία στις Σωματικές Δοκιμασίες, Πειθαρχία, Ικανότητα κατάδυσης και τήρηση της υποβρύχιας πορείας , αλλά πάνω από όλα Ψυχική αντοχή - Υπομονή και επιμονή.
Όποιοι λίγοι τα καταφέρουν, θα έχουν θέση ανάμεσα στους επίλεκτους των επιλέκτων της πιο απαιτητικής σχολής των ειδικών δυνάμεων, που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα ιδανικά όλων των Ελλήνων.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger