Οι αξιωματικοί πιστεύουν πως ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι 3 βασικά μέλη του Greek Electronic Army με τους κωδικούς: 0xyg3n, MassiveDistraction και HackoManGR

Χάκαραν κόμβους του σχολικού δικτύου του υπουργείου Παιδείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το FREE WiFi του υπουργείου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, που είχε εξαγγείλει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Εσωτερικών, το Τζάνειο Νοσοκομείο, τα ΚΕΠ, ιστοσελίδα με 13 εκατομμύρια emails, προσωπικούς λογαριασμούς κρατικών υπαλλήλων στο Facebook και μεγάλο αριθμό ελληνικών ενημερωτικών ιστοσελίδων.

          Οι παραπάνω είναι μερικές από τις χαρακτηριστικότερες κυβερνοεπιθέσεις μελών της διαδικτυακής ομάδας «Greek Electronic Army», ελληνικού «παραρτήματος» των Anonymous, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι αριθμούν περισσότερα από 2.500 χτυπήματα. 

       Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, εκ των οποίων ένας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο, κατηγορούμενοι για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή.

   Οι αρμόδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι τρία βασικά μέλη του «Greek Electronic Army», με τους κωδικούς: 0xyg3n, MassiveDistraction και HackoManGR.

    Τα μέλη της ομάδας σε ιστοσελίδα τους στο Facebook είχαν αναρτήσεις για τις διαδικτυακές επιθέσεις, που έγιναν από τις 7 Ιανουαρίου έως 28 Μαΐου 2015.

          Αρχικά προέκυψε η εμπλοκή ενός 17χρονου στην Αθήνα, σε σκληρό δίσκο του οποίου ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως μέλη δύο 18χρονοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ένας 19χρονος στην Πάτρα, ένας 21χρονος στην Καρδίτσα, ένας 50χρονος παλιός πληροφορικάριος στο Διδυμότειχο.  Ένας 36χρονος, πρωταγωνιστικό μέλος της ομάδας, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, συνελήφθη στην Αγ. Παρασκευή, γιατί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές είχε αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά, ενώ εντοπίστηκαν 1.642 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί «σκαναρισθεί» με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους και την μελλοντική πλήξη τους.

   Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

   Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger