ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Μεγάλη εκστρατεία υπέρ της Χίλαρι Κλίντον έχει οργανώσει το φιλοτουρκικό λόμπι των ΗΠΑ με την άμεση στήριξη και της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης.

η Άγκυρα έχει επενδύσει πάρα πολλά στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, (Milliyet) μονό στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας το φιλοτουρκικό λόμπι υπό την καθοδήγηση ενός Τούρκου, του Murat Güzel, συγκέντρωσε με μια μεγάλη καμπάνια το ποσό των 500.000 δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον στην πολιτεία αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε δηλώσεις που έκανε στον τουρκικό τύπο ένας ηγέτης του φιλοτουρκικού λόμπυ των ΗΠΑ, ο Muhammed Hıdırlıgil, κατηγόρησε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Donald Tarumb, που θεωρείται και φαβορί για το χρίσμα, ότι έχει καθαρά αντιτουρκικές θέσεις και ότι η τυχόν εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ θα αποβεί καταστροφική για την Τουρκία αλλά και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ο Muhammed Hıdırlıgil έδωσε την πλήρη στήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα, κυρία Χίλαρι Κλίντον, την οποία επαίνεσε για τις καθαρές θέσεις της σχετικά με την κρίση στην Συρία και την ρωσική απειλή που γίνεται όλο και πιο έντονη για την Άγκυρα.

Ο ηγέτης του φιλοτουρκικού λόμπυ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «εμείς ζούμε στις ΗΠΑ και ενδιαφερόμαστε να εκλεγεί ένας πρόεδρος που θα υπηρετεί και τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και της μητέρας πατρίδας μας που είναι η Τουρκία».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger