Ο Vincent Philips, 52 ετών κάηκε ζωντανός από την σύζυγό του, ενώ κοιμόταν. Ακούγεται σοβαρό; Ο λόγος, λοιπόν, είναι ακόμα σοβαρότερος.
Ο άντρας αυτός κατηγορείται για παιδική κακοποίηση 1ου βαθμού στην 7χρονη κόρη του. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση για την γυναίκα αυτή που αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια της. Αναμφίβολα η απάντηση θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.



Η 40χρονη Tatanysha Hedman ένιωσε τόσο αηδιασμένη από την πράξη που φέρεται να έκανε ο άντρας της, που εσκεμμένα αποφάσισε να του βάλει φωτιά. Περίμενε να πέσει για ύπνο, τον περιέλουσε με ένα εύφλεκτο υγρό και στην συνέχεια του έριξε ένα σπίρτο.

Tatanysha HedmanΤο θέμα είναι αμφιλεγόμενο, καθώς η κοινή γνώμη δεν έχει αποφασίσει για το αν έπραξε σωστά η γυναίκα αυτή ή όχι. Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή και εμπρησμό, ενώ παραμένει προφυλακιστέα. Η κοινή γνώμη φαίνεται να τάσσεται με το μέρος της.



Η Tatanysha είπε στην αστυνομία ότι αποφάσισε να βάλει φωτιά στον σύζυγό της, γιατί το να τον πυροβολήσει για ήταν “πολύ καλό” για αυτόν.

Πολλές μητέρες που ανησυχούν είναι στο πλευρό της και την υποστηρίζουν, λέγοντας ότι τα περισσότερα δικαστήρια δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία σε τέτοια θέματα και οι ένοχοι γλιτώνουν πολύ εύκολα.

Ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες 1ου βαθμού ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.


Με την υπόθεση αυτή που έγινε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στην Αμερική, ασχολούνται πολλές οργανώσεις με αντικείμενο την κακοποίηση.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι κατά πόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τον δικαστήριο η ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας την ώρα που διέπραττε το έγκλημα.

Μπορεί να μην ήταν η πιο έξυπνη κίνηση να βάλει φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αλλά όσον αφορά την αιτία που την ώθησε, είναι δικαιολογημένη. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η πράξη της έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Όσον αφορά την καταδίκη του Philips, αν κριθεί ένοχος, η κοινή γνώμη ελπίζει ότι η ετυμηγορία θα αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα της πράξης του.

Πολλοί φοβούνται ότι λόγω της σκληρότατης αντιμετώπισεις που θα έχει ο Philips, ο δικαστήριο θα τον αντιμετωπίσει με συμπόνια. Αρκετοί άνθρωποι φροντίζουν, ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Όπως είναι φυσικό η μητέρα βρίσκεται στην φυλακή μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και οι συγκρατούμενές της την αντιμετωπίζουν ως ήρωα.

Συνήθως, στην φυλακή άνθρωποι σαν την Tatanysha αντιμετωπίζονται ως ήρωες, καθώς αποφάσισαν να παρακάμψουν τις Αρχές και να τιμωρήσουν οι ίδιοι αυτούς που κακοποιούν μικρά παιδιά.



diaforetiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger