Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε τη μεγαλύτερη διαφορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έναντι όσων είναι κατά του λεγόμενου Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το YouGov εν όψει του δημοψηφίσματος που αναμένεται να λάβει χώρα στη Βρετανία μέχρι το τέλος του 2017.

Στη δημοσκόπηση, στην οποία ρωτήθηκαν 1.735 άτομα, το 42% των Βρετανών δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από το ευρωπαϊκό μπλοκ έναντι του 38% που δηλώνει ότι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας της Ε.Ε.

Αυτή η διαφορά των 4 μονάδων, επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί υπέρ του Brexit σε δημοσκόπηση του YouGov από τον Οκτώβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Δεκέμβριο, το ποσοστό αυτών που ήταν κατά του Brexit διαμορφωνόταν στο 41%, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση, ενώ αυξήθηκαν κατά 3%, στο 18%, οι αναποφάσιστοι.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κάμερον, έχει υποσχεθεί ότι θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2017, ύστερα από μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί μεταρρυθμίσεις με τις Βρυξέλλες που αφορούν την κυριαρχία και τη μετανάστευση.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger