Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, ανέθεσε τη σίτιση των προσφύγων και στα πέντε Ηot spots, με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαδικασία διαγωνισμού για όλη την Ελλάδα, σε μια εταιρεία κέτερινγκ των Αθηνών, με την επωνυμία "Pot and Pan" της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο προσωπικός του φίλος Γιάννης Τουντζιαρίδης.

Το φαγητό θα μεταφέρεται καθημερινά αεροπορικώς στα νησιά, με χρήση πολεμικών αεροσκαφών τροφοδοσίας (ντακότες).

Είναι ιδιαίτερα περίεργο, μιας και βγαίνει εύκολα το λογικό συμπέρασμα, ότι το κόστος θα υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο κόστος παρασκευής και διανομής από τις τοπικές επιχειρήσεις των Hot spots.

Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός;
Η Αθηναϊκή εταιρεία που το ανέλαβε, είναι φθηνότερη από τις τοπικές, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους του Ελληνικού Στρατού;

Στη Λέσβο υπάρχουν αρκετές εταιρείες, οι οποίες με ελάχιστα χρήματα όλο αυτόν τον καιρό, εξυπηρετούσαν τη σίτιση των προσφύγων, από την παραγωγή του φαγητού, έως και τη καθημερινή διανομή του.
Το φαγητό έφτανε ζεστό στους μετανάστες με το ελάχιστο κόστος, ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική αγορά οικονομικά, και με δεκάδες θέσεις εργασίας.
Τώρα, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους, σε μια κοινωνία που σηκώνει πρώτη τα τεράστια βάρη τόσων ανθρώπων.

Οι επιχειρηματίες των νησιών μας, έδωσαν αρκετές φορές φαγητό στους μετανάστες όταν δεν υπήρχαν χρήματα από πουθενά, ενώ για τα συμφωνηθέντα, μέχρι τώρα παραμένουν ανεξόφλητοι.
Να σημειώσουμε πως τα τοπικά κέτερινγκ είναι πιστοποιημένα με ISO και το φαγητό πολύ καλό και ασφαλές.

Πιστεύουμε ότι η τοπική κοινωνία δικαιούται ως αντιστάθμισμα των όσων έχει υποστεί από το μεταναστευτικό, να μπαίνουν κάποια χρήματα στην τοπική αγορά, τη στιγμή μάλιστα που ανταποκρίνεται άψογα σε αυτήν τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση, την ώρα που καταστρέφεται το τουριστικό προϊόν και κάθε άμεση προοπτική ανάκαμψης.

Για όλα τα παραπάνω, ζητείται απάντηση από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Υπουργό Εθ. Άμυνας κ. Καμμένο.
Με ποια κριτήρια έγινε απευθείας ανάθεση της τροφοδοσίας στον φίλο του υπουργού και μάλιστα, με τόσο υπεραυξημένο κόστος;


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger