Μετά το αυστραλέζικο πανεπιστήμιο που έκανε τον Κουρκούλη πρέσβη των Ελληνικών Γραμμάτων, ήρθε και αυτό.


Από τις Βρυξέλλες στη Σμύρνη θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλη μια κομβική συνάντηση για την πολιτική και ακαδημαϊκή του πορεία. “Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί ενώ η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.” διαβάζουμε στο ethnos.gr, αλλά το πρόγραμμά του Έλληνα Πρωθυπουργού κρύβει και άλλες εκπλήξεις.



Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του Τσίπρα στη Σμύρνη μου Αγαπημένη, οι Τούρκοι δεν θα άντεχαν να τον αφήσουν να φύγει με άδεια χέρια και αποφάσισαν να του δώσουν μια τιμητική θέση στην τουρκική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Όπως διαβάζουμε στο haberler.com:

“İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne gidecek olan Çipras’a fahri doktora unvanı verilecek”, το οποίο σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Luben στην Τουρκία σημαίνει “Ο Τσίπρας θα πάει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης όπου θα του αποδωθεί ο τίτλος του επίτιμου Διδάκτορα”.


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σμύρνης συζητάει για τον καιρό και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μπροστά από το ιδιωτικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης


Σωστά ακούσατε. Το İzmir Ekonomi Üniversitesi έχει προγραμματισμένη μια εκδήλωση σήμερα το απόγευμα, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και θα πάρει και τον τιμητικό διδακτορικό τίτλο από το ιδιωτικό οικονομικό πανεπιστήμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ξένα πανεπιστήμια εκτιμούν τα ελληνικά μυαλά και παρά το brain drain που προκαλούν στον ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε παρα να είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες μας στο εξωτερικό.


Εξαιρετική η πρωτοβουλία των Τούρκων να δώσουν τιμητικό PhD στον Τσίπρα, μιας και θα του φανεί χρήσιμο όταν θα έχει ήδη σώσει την Ευρώπη και θα θέλει να δίνει ομιλίες στα TEDx, όπως ο ΓΑΠ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger