Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Τα μέλη ενός αμερικανικού μισθοφορικού παραστρατιωτικού σώματος που αποτελείται από πολεμιστές τυχοδιώκτες, καθώς και κατάδικους του ποινικού δικαίου, φέρνουν στην Μέση Ανατολή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, για να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο της Υεμένης αλλά και τον εμφύλιο της Συρίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφοριες από την Τουρκία (Yeni Şafak 8/3).

Η επιλογή αυτή κρίθηκε όπως αναφέρεται αναγκαία, ένεκα των εξελίξεων στην Υεμένη όπου οι Σιίτες αντίπαλοι της Σαουδικής Αραβίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αλλά και των εξελίξεων στην Συρία, όπου οι Ρώσοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και κάνουν όλο και πιο έντονη την παρουσία τους στην περιοχή. 



Η Μαύρη Λεγεώνα είναι ένα μισθοφορικό παραστρατιωτικό αμερικανικό σώμα που έχει την έδρα του στην αμερικανική πολιτεία της Βιργινίας και είχε ξεχωριστή δράση στο παρελθόν στα Βαλκάνια, στον πόλεμο της Βοσνίας και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου βαρύνονται με εγκλήματα σε βάρος του ορθόδοξου πληθυσμού. 
Εκτός από τα Βαλκάνια οι μισθοφόροι δολοφόνοι της Μαύρης Λεγεώνας έχουν πάρει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Βολιβία, Σομαλία, Αγκόλα, Αιτή, Κολομβία, ενώ διατηρούν μόνιμη βάση στο Κατάρ. Στο πόλεμο του Αφγανιστάν έχουν πάρει, με το αζημίωτο, μέρος σε διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις ενώ έχουν κατηγορηθεί για βιαιοπραγίες σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. 
Όπως αναφέρεται, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύναψαν συμφωνία ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία DynCorp, που εκπροσωπεί έναντι του νόμου τους μισθοφόρους της Μαύρης Λεγεώνας και τα πρώτα ένοπλα τμήματα αναμένονται να έρθουν σύντομα για να αναλάβουν δράση κατ’ αρχήν στην Υεμένη. 
Την είδηση επιβεβαίωσε κι ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης. αναφέροντας ότι η Υεμένη σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Blackwater για την αποστολή μισθοφόρων να πολεμήσουν εναντίον των Σιιτών ανταρτών που έχουν την στήριξη του Ιράν. 
Όπως φαίνεται έχουμε ακόμα να δούμε πολλά! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger