Μια ζωή γεμάτη βασανιστήρια, φυλακισμένη σε σπίτι στο Λονδίνο, περνούσε μια 28χρονη από το Πακιστάν που παντρεύτηκε ομοεθνή της με βρετανική υπηκοότητα και μετακόμισε στην βρετανική πρωτεύουσα

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ο 34χρονος Safraz Ahmed, με καταγωγή από το Πακιστάν και βρετανική υπηκοότητα, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ο 34χρονος δικάζεται με την κατηγορία της οικιακής δουλείας και σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο είναι η πρώτη φορά στην Βρετανία που γίνεται δίκη για δουλεία στην οποία εμπλέκονται ένας άντρας και μια γυναίκα.

Η «περιπέτεια» άρχισε για την 28χρονη σήμερα Sumara Iram το 2006, όταν ο 34χρονος μετέβη στην επαρχία Gurjat στο κρατίδιο Punjab του Πακιστάν, για να παντρευτεί την νεαρή κοπέλα σε γάμο προκαθορισμένο από πριν, αλλά μόλις το 2012 η νύφη μετακόμισε στο σπίτι του 34χρονου στην βρετανική πρωτεύουσα όπου διέμενε ο ίδιος με την μητέρα του.

Ο πατέρας της κοπέλας είχε ζητήσει από τον γαμπρό του να συνεχίσει η 28χρονη το μεταπτυχιακό της στις Ισλαμικές σπουδές. Όμως, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο άντρας της την κακομεταχειριζόταν με την ανοχή της μητέρας τους. Η νεαρή κοπέλα δούλευε σαν σκλάβα στο σπίτι από τις πέντε τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα, μαγείρευε και υπηρετούσε τους συγγενείς του συζύγου της ενώ εκείνος συχνά την χτυπούσε και ο γάμος τους «δεν ολοκληρώθηκε» ποτέ, αφού της είπε ότι την παντρεύτηκε για να είναι ευτυχισμένοι οι γονείς του.

Η νεαρή κοπέλα έμενε κλειδωμένη στο σπίτι και ο 34χρονος της είχε απαγορεύσει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο ενώ πήρε και το κινητό της τηλέφωνο. Τον Φεβρουάριο του 2014 οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία όταν είδαν την 28χρονη να τρέχει στον δρόμο με σπασμένη μύτη. Όμως, τα «φτωχά» αγγλικά της άτυχης Πακιστανής έκαναν τους αστυνομικούς να φύγουν άπραγοι.

Έξι μήνες αργότερα, μετά από έναν ακόμα ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, η νεαρή κοπέλα φιλοξενήθηκε «για ασφάλεια» στην κατοικία του κουνιάδου της, εκεί βρήκε το κουράγιο να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει την αστυνομία. Ο Πακιστανός αρχικά αρνήθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του, αλλά αργότερα παραδέχθηκε ότι φερόταν στην σύζυγό του σαν να ήταν σκλάβα. Παρόλο που η φυλάκισή του 34χρονου θεωρείται βέβαιη η σύζυγός του πάσχει από μετατραυματικό στρες και δήλωσε ότι η ζωή της έχει καταστραφεί.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger