Κρίσιμα τα πράγματα… και οι εξελίξεις. Αγωνία για το τι θα συμβεί…Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει 
αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το τετ α τετ των δυο ηγετών, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, γίνεται ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης (24.05.2016).
Ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συζητήσουν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup και την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.


Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μια ώρα μετά θα δει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σε φιλικό κλίμα η υποδοχή στη Σύνοδο από τον Πρ. Ερντογάν. Συναντήσεις αργότερα με τον ίδιο και την Καγκελ. Μέρκελ.


Η διμερής συνάντηση είναι προγραμματισμένη από τις 18:00 έως τις 18:45. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη διμερή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger