Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης , Πρήτ Μπαράρα απέρριψε το αίτημα του ιρανο-τουρκικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαρράμπ  που κρατείται σε αμερικανική  φυλακή.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι τα 10 εκατ.$ που πρότεινε να καταβάλει ως εγγύηση ο κατηγορούμενος για να αποφυλακιστεί αντιστοιχούν στο 1/3 του ποσού που κατέβαλε ως μίζα το 2013!  Τα κέρδη των επιχειρήσεων του ξεπερνούν τα 11 δις$ ετησίως. Για έναν τέτοιο άνθρωπο τα δέκα εκατ. είναι ένα μικρό ποσό που μπορεί να τον βοηθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό. Εξάλλου χάρη στις υψηλές γνωριμίες του γλύτωσε τη φυλάκιση του στην Τουρκία.

Στην ογκώδη δικογραφία του Εισαγγελέα υπάρχουν στοιχεία για τη δωροδοκία των υπουργών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Εγκεμέν Μπαγίς, Μουαμμέρ Γκιουλέρ.

Υπάρχουν επίσης εμβάσματα ύψους 4,5 εκατ.$  προς το ίδρυμα Togemden που ίδρυσε η σύζυγος του Προέδρου, κ. Εμινέ Ερντογάν. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως δωρεά του “φιλάνθρωπου” επιχειρηματία προς το ίδρυμα. Ένα ερώτημα που πλανάται στην Άγκυρα είναι αν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα κληθούν από τον Εισαγγελέα να καταθέσουν στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.


Militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger