"Τελικά, στην φυλακή παραμένουν μόνο τα κορόιδα", σχολίασε με σκωπτικό τρόπο στο bloko.gr ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αναφορικά με την αποφυλάκιση προχθές το μεσημέρι ενός σεσημασμένου κατ' επανάληψη για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα κακοποιού, μεταξύ των οποίων η κατηγορία που του αποδόθηκε για σύναψη ενός συμβολαίου θανάτου με στόχο πρώην πια αξιωματικό της αστυνομίας.

Την πόρτα εξόδου της φυλακής είδε ένας γνωστός χούλιγκαν του Ολυμπιακού που είχε κατηγορηθεί το 2007 και καταδικαστεί αργότερα για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου,  

Σε έρευνα που είχε γίνε στο κελί του στις αρχές του 2015, είχαν βρεθεί τα στοιχεία ταυτότητας αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας σε χειρόγραφο σημείωμα που κατασχέθηκε. Σε βάρος του είχαν προκύψει επίσης ενδείξεις συμμετοχής και σε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Διονύση Ντούρου, το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010 στην Αμαλιάδα. Για την ίδια υπόθεση έχει κατηγορηθεί και ο πατέρας του. 

Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2013 καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 27χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, στις 29 Μαρτίου 2007.

Τον Ιούλιο του 2012 καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ πρωτοδίκως είχε κριθεί αθώος. Στην προσπάθειά του τότε να διαφύγει τη σύλληψη, τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί που τελικά τον ακινητοποίησαν βρήκαν στην κατοχή του πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, τον Νοέμβριο του 2012, είχε αποκαλύψει επαφές του με κύκλωμα μπράβων που εκβίαζαν καταστηματάρχες σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κ.ά. 

Σχεδό τρεισήμισι χρόνια μετά, αποφυλακίστηκε.

.
ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger