ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟ ΔΗΜOΣΙΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ...!!!


Η διαρροή ενός απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών από την αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας", προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έγγραφο έχει σταλεί από το Υπουργείο Εξωτερικών με κοινοποίηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και την ΕΛ.ΑΣ., έχοντας μάλιστα τον χαρακτηρισμό "απόρρητο".

Αφορά στην επίθεση που δέχτηκε η τουρκική Πρεσβεία την προηγούμενη εβδομάδα από την ομάδα "Ρουβίκωνας" και προέκυψε μετά τις πιέσεις της Τουρκίας για μεγαλύτερη προστασία.
Εξέφραζαν προβληματισμό!

Αυτό που προέκυπτε μέρι πριν λίγες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το πως έγινε να βρεθεί στα "χέρια" του "Ρουβίκωνα" ένα απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ, ωστόσο η εξήγηση ήταν τελικά απλή και δείχνει πως μάλλον τα αρμόδια υπουργεία δεν έδειξαν την απαραίτητη... προσοχή.

Όταν, την προηγούμενη Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας"επιτέθηκαν στην τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, το αποτέλεσμα ήταν ένα ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα" να προσαχθεί στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το επίμαχο απόρρητο έγγραφο, λοιπόν, αποτελούσε μέρος της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, κάτι που εξηγεί το πως ο "Ρουβίκωνας" απέκτησε πρόσβαση... 
Το απόρρητο έγγραφο

Μέσα από το indymedia τα μέλη της οργάνωσης "Ρουβίκωνας" μετά την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβείας της Αθήνας έδωσαν στην δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και που αφορά στα ζητήματα φύλαξης της πρεσβείας.


Μετά την επίθεση με μπογιές η πρεσβεία ζήτησε από το υπουργείο να μεσολαβήσει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας ώστε να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα.

Αυτό το έγγραφο κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, έχοντας την ένδειξη “απόρρητο άμεσης επίδοσης”.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger