Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άνοιξε ένα σωλήνα πετρελαίου και μολύνει τα νερά του ποταμού Τίγρη κοντά στην πόλη Καγιάρα, 45 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή.

Στόχος των τρομοκρατών είναι να δηλητηριάσουν τον ποταμό, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Ιρακινών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Τίγρης είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μήκος του.

Ο Αμίρ Ουαθίκ, Ιρακινός αξιωματικός στο επιτελείο που συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, είπε μιλώντας στο BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει πετρέλαιο στον ποταμό Τίγρη από νωρίς τη Δευτέρα ως αντίποινα για τις ήττες που υφίσταται το τελευταίο διάστημα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο ίδιος Ιρακινός αξιωματικός πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε οκτώ σπίτια στην Καγιάρα την Τρίτη το πρωί που τα χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως οχυρά ή κέντρα κράτησης.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τα κτίρια ώστε να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ιρακινός στρατός όταν απελευθερώσει την Καγιάρα.

Το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται συνεχώς ήττες στο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάνει εδάφη και να περιορίζεται γύρω από τη Μοσούλη, με τις Αρχές του Ιράκ να ισχυρίζονται ότι η μεγαλούπολη θα έχει απελευθερωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Στις 9 Ιουλίου οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα και από τότε πολιορκούν την πόλη που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Μόλις απελευθερωθεί και η Καγιάρα επόμενος στόχος είναι η Μοσούλη. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα είναι μεγάλης σημασίας, διότι από αυτό θα γίνεται η διοίκηση της πολιορκίας της Μοσούλης.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Ιουνίου 2014.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger