Αρχική δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η ρωσική  αρκούδα δείχνει για τα καλά τα δόντια της στους Ευρωπαίους, την ώρα που από τα χείλη κάποιων ακούγεται η λέξη 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ευρώπη μέσα σε 48 ώρες, προειδοποιεί το πρώην στέλεχος του ΝΑΤΟ, Ρίτσαρντ Μπάρονς.

Συγκεκριμένα, όπως  υποστήριξε, ο Βρετανός στρατιωτικός που έχει περάσει από πολλά πόστα η Ρωσία μπορεί να να αναπτύξει πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και στρατεύματα σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα σε μόλις 48 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη θα βρεθεί στο έλεος μιας επικείμενης επίθεσης χωρίς καν να έχει προλάβει να οργανώσει κάποιο αμυντικό σχέδιο.

Αυτή η προοπτική ανησυχεί τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία αφού αυτή την στιγμή η Ευρώπη επικεντρώνεται σε άλλα σημαντικά προβλήματα όπως είναι η τρομοκρατία και το προσφυγικό. Πάντως το ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για την ανάπτυξη δύναμης 4.000 ανδρών στη Βαλτική ώστε η συμμαχία να σταθεί απέναντι στη Ρωσία από θέση ισχύος.
Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό  η Μόσχα επενδύει συνεχώς σε νέο πολεμικό εξοπλισμό ανταγωνιζόμενη το οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ.

«Εάν κάνουμε μια λίστα με τις στρατιωτικές δυνατότητες που έχει το ΝΑΤΟ θα διαπιστώσουμε ότι έχει πολύ περισσότερες από αυτές της Ρωσίας, αλλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων του βρίσκεται σε μια ημι-λανθάνουσα κατάσταση, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, όπου. . .  η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λιγότερο ισχυρές δυνάμεις για να προκαλέσει το ΝΑΤΟ κάνοντάς το μάλιστα με τέτοιο τρόπο που το ΝΑΤΟ θα πιεστεί τόσο πολύ που δεν θα έχει κανένα σχέδιο για να απαντήσει στις προκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά  στους The Times.

Η πρόσφατη προσάρτηση της Ρωσίας στην Κριμαία και των στρατιωτικών ασκήσεων στην Ουκρανία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, αλλά η προκλητική συμπεριφορά της Ρωσίας δεν κινητοποίησε το ΝΑΤΟ στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου σχεδίου απέναντι σε μια πιθανή ρωσική εισβολή, σχολιάζει η Independent.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger