Με μια επιστολή – φωτιά για τον πολιτικό του προϊστάμενο, αναπληρωτή υπουργό κ. Τόσκα, υπέβαλε την παραίτησή του ο Αντιστράτηγος και Αρχηγός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Καρατζάς.

Στην επιστολή παραίτησής του, και εξηγώντας του λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, κάνει λόγο για προσταγές και επιθυμίες που ήταν αντίθετες με τα πιστεύω του.

Αναφέρει επίσης ότι δεν μπορεί να πάει ενάντια στις αρχές του, ενώ παράλληλα, ευχαριστεί τον υπουργό αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο σχολιάζουν ότι η παραίτηση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά έχει να κάνει με τις βαθιές διαφωνίες που είχε με τον υπουργό, αναφορικά με το ειδικό βαθμολόγιο αξιωματικών και υπαξιωματικών του ΠΣ, για το οποίο είχαν γίνει και σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο πριν από περίπου ένα μήνα.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές.

Ο Νίκος Τόσκας, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τις εισηγήσεις που υπέβαλε ο κ. Καρατζιάς με αποτέλεσμα να ζητήσει την παραίτησή του, όπως και έγινε το πρωί της Τετάρτης.

Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας είχε υποβάλει πρόταση για το βαθμολόγιο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με το σκεπτικό της εναρμόνισής του με το βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ, ενώ για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός.

Ολόληρη η επιστολή του κ.Καρατζιά 

Κύριε Υπουργέ

Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Ιωάννης Θ. Καρατζιάς
Αντιστράτηγος Π.Σ.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger