Πώς θα σας φαινόταν ένας Πύργος του ΑΪΦΕΛ ποντισμένος στα 3. 500 μέτρα στο βυθό της θάλασσας; Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΕΡΕΝΙΚΗ» παρουσιάζει αυτό που συμβαίνει στα ανοιχτά του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, όπου μια νέα διεθνής συμμαχία διαμορφώθηκε, επιστημονική αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή των Άγγλων, Γάλλων, Ρώσων αλλά και Ιταλών, Γερμανών και άλλων επιστημόνων. Πρόκειται για μια ελληνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας, με επικεφαλής τον Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΡΕΣΒΑΝΗ.

Σκοπός του πειράματος που φέρει το όνομα του Αρχαίου Βασιλιά της ΠΥΛΟΥ είναι η ανίχνευση των ασύλληπτων νετρίνων σωματιδίων με σχεδόν μηδενική μάζα, που ταξιδεύοντας στο Σύμπαν με την ταχύτητα του φωτός, ακόμα και από την εποχή της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ, διαπερνούν τη Γη και αναβλύζουν από το βυθό της θάλασσας. Εγκαινιάζεται έτσι μια νέα Αστρονομία, η Αστρονομία Νετρίνων που φιλοδοξεί να λύσει το αίνιγμα της σκοτεινής (αθέατης) ύλης του Σύμπαντος και να προωθήσει την έρευνα της σύγχρονης Φυσικής για τη δημιουργία του κόσμου.

Στο ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ μιλούν ο Καθηγητής ΡΕΣΒΑΝΗΣ, ο Διευθυντής του Δημόκριτου και σημερινός Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ΙΩΝ ΣΙΩΤΗΣ, πολλοί ξένοι Επιστήμονες αλλά και ο Κινηματογραφιστής ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, που παρακολουθεί την εξέλιξη του μεγάλου επιτεύγματος και μας χαρίζει τις εντυπωσιακές του εικόνες.









ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger