Μέγα σκάνδαλο προέκυψε στις ήδη τεταμένες  σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ , μετά την σύλληψη τριών Αμερικανών πολιτών, οι δύο τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι κατείχαν άκρως απόρρητα στρατιωτικά μυστικά, τα οποία και «δημοσιοποίησαν » στην τουρκική πολεμική βιομηχανία .

Οι  Τούρκοι συνελήφθησαν την Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρμόδιες υπηρεσίες  με την κατηγορία της κατασκοπείας, λόγω  της παράνομης διοχέτευσης  στρατιωτικών μυστικών εκτός χώρας , ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Δύο από τους τρεις ήταν Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση  που κυκλοφόρησε από το υπουργείο άμυνας  των ΗΠΑ.


Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι οι τρεις άνδρες είχαν συστήσει  μια εταιρεία τεχνολογίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλίσουν  στρατιωτικές συμβάσεις του Πενταγώνου.

Η εταιρεία αυτή είχε  κερδίσει  στρατιωτικές συμβάσεις για τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και πολεμικά αεροσκάφη,  εξαρτήματα για υποβρύχια,  τορπίλες και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Επίτηδες δεν απαγγέλθηκε δημόσια  κατηγορία στην τουρκική κυβέρνηση,  ότι οι Τούρκοι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της ΄Άγκυρας , διότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή «μυρίζει μπαρούτι» και ο Ερντογάν είναι «χρήσιμος» στην Ουάσιγκτον , η οποία  οδεύει ολοταχώς σε εκλογές σε λίγο διάστημα.

Ωστόσο, μόλις το Αμερικανικό  υπουργείο άμυνας  ανακάλυψε ότι τα μέρη αυτά του εξοπλισμού μαζί με τα σχέδια είχαν μεταφερθεί και κατασκευαστεί παράνομα στην Τουρκία, τότε  οι συμμετέχοντες  συνελήφθησαν με την κατηγορία της «μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών εκτός χώρας »,  δηλαδή στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Οι τρεις, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα μέλος της ομάδας , αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 20 ετών. Δεν γνωρίζουμε τι είδους ακριβώς  τεχνολογία  έπεσε στα χέρια του Ερντογάν και εάν αφορά βαλλιστικούς πυραύλους και εξελιγμένες τορπίλες. Πάντως είναι σίγουρο ότι πρόκειται για άκρως απόρρητη αμυντική τεχνολογία  .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...





πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Blogger