Στα άκρα το τραβάει η Άγκυρα, εκδίδοντας δύο νέες προκλητικές NOTAM που αφορούν την θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καστελόριζου.

Ουσιαστικά, οι αρχές της Τουρκίας καλούν την Αθήνα να μην πραγματοποιήσει τις σχεδιαζόμενες ασκήσεις στο Καστελόριζο, γιατί – όπως ισχυρίζονται – το νησί βρίσκεται στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, με την ΝΟΤΑΜ Α4447/16 με την οποία αναφέρονται στην αντίστοιχη ελληνική Α2200/16, η οποία δεσμεύει περιοχή Δυτικά του Καστελόριζου λόγω διεξαγωγής άσκησης SAR το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι  το Καστελόριζο (MEIS στην τουρκική, όπως αναφέρεται) είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπλέον, η Αγκυρα εξέδωσε την Τρίτη και την ΝΟΤΑΜ Α4455/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα εκτελέσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την άσκηση SAR (18-19/10) ανήκει στην τουρκική περιοχή Ερευνας-Διάσωσης, καλώντας ως εκ τούτου τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις τουρκικές.

Η χρονική στιγμή της έκδοσης του δύο ΝΟΤΑΜ δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε 4ης τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger