Στην εποχή του ευρωπαράδεισου και της Πρώτης Φορά Αριστερά, οι Γύπες του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου, έχουν επιπέσει πάνω στη χώρα μας κερδοσκοπώντας ασύδοτα από τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Οι Γύπες επιδιώκουν  να αγοράσουν πακέτα δανείων σε εξευτελιστικές τιμές και στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε πολλαπλάσιες αξίες αποκομίζοντας τεράστια υπερκέρδη.

Την πρακτική αυτή έχουν εφαρμόσει κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αποκαλύπτοντας έτσι το κτηνώδες πρόσωπο του διεθνούς καζινο- καπιταλισμού που ευθύνεται για τις διεθνείς κρίσεις και την αιχμαλωσία της χώρας μας μέσα στην ευρωφυλακή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τραπεζική αγορά, το μεγάλο "fund" του John Pulson  που ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς και έχει έρθει στην Ελλάδα με τη στήριξη κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, απαιτεί να του παραχωρηθεί από την ίδια τράπεζα πακέτο «κόκκινων» δανείων όλων των ειδών συνολικής αξίας 1 δις ευρώ, προσφέροντας μόλις 70 έως 100 εκατ. ευρώ. Να τα αγοράσει δηλ.στο 7% με 10% της αξίας τους και με δεδομένο ότι, πρόκειται για ένα μεικτό πακέτο που περιλαμβάνει εκτός από μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς καλύψεις και δάνεια με υποθήκες, κυρίως σπίτια, γραφεία ή καταστήματα. Με άλλα λόγια, ο Γύπας Πόλσον, επιδιώκει να υφαρπάξει περιουσίες καταβάλλοντας κάτω από το 10% της αρχικής τους αξίας. 
Επισημαίνεται εδώ ότι, το επιλεγόμενο "fund" του ως άνω "αξιότιμου" κυρίου, όπως και το "fund" Japonica Partners και πιθανώς και άλλα, έχουνα αγοράσει απαξιωμένα ελληνικά ομόλογα στο πρόσφατο παρελθόν, στο 11% της αρχικής τους αξίας και τα μεταπούλησαν αποκομίζοντας τεράστια υπερκέρδη.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου Τζων Πόλσον είναι χαρακτηριστική, αλλά όχι η μοναδική. Πληροφορίες από την ελληνική τραπεζική αγορά αναφέρουν ότι, περισσότεροι από  40 εκπρόσωποι μικρών και μεγάλων "fund" που ήρθαν στην Αθήνα κινούνται στην καθιερωμένη αυτή ληστρική πρακτική που ακολουθούν οι Γύπες, με την ανοχή ή και την προτροπή των μεγάλων κρατών, κυρίως τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. «Μύρισαν... αίμα στην ελληνική τραπεζική αγορά και στο real estate κι έρχονται κάνοντας εξωφρενικές προσφορές, στις οποίες ανθίστανται τα εδώ τραπεζικά στελέχη,αλλά στο τέλος δε θα μπορούν παρά να τις δεχτούν.
Οι μικροί και μεγάλοι Γύπες σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, προσφέρουν  ποσά της τάξης των 5 έως 10 σεντς για κάθε ένα ευρώ δανείου που δεν έχει εμπράγματες καλύψεις κυρίως για καταναλωτικά δάνεια που δεν αποπληρώνονται, παρά τις πιέσεις προς τους οφειλέτες.
Οι Γύπες υπολογίζουν ότι, προσφέροντας το 5% με 10% του δανείου θα μπορέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε να πιέσουν τους «κόκκινους» δανειολήπτες να πληρώσουν ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο 30% έως 50% του δανείου, είτε θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να τα επαναπωλήσουν κερδίζοντας μεγάλα ποσά.
Το επόμενο διάστημα, έρχονται μεγάλες θύελες με την καθολική επέλαση των διεθνών αρπακτικών και την υφαρπαγή περιουσιών Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών. Ίσως τότε, οι άμεσα θιγόμενοι να καταλάβουν στο πετσί τους το grosso colpo της ευρωφυλακής όπου μας έχουν παγιδεύσει οι ¨Εταίροι¨και ¨Εταίρες¨μας και να ξυπνήσουν από το λήθαργο, με ότι ήθελε επακολουθήσει. Ίδομεν.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger