Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ... Τα δόντια τους δείχνουν το τελευταίο διάστημα Ρωσία και Δύση ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά. 

Η ανάπτυξη από τη Ρωσία πυραύλων Ισκαντέρ στο Καλίνινγραντ που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές  σε απόσταση αναπνοής από την Ευρώπη προκάλεσαν αναταραχή σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αλλά και σε Πολωνία και Λιθουανία που μίλησαν για ανοικτή πρόκληση από τη Μόσχα. Λίγες μέρες αργότερα οι παραβιάσεις  από τους Ρώσους του  εναερίου χώρου της Φινλανδίας προκάλεσαν νέα ανησυχία ότι θα είναι η νέα Κριμαία  για να έρθει η διέλευση καθ΄οδόν προς τη Συρία πλοίων του ρωσικού στόλου, μεταξύ τους και της ναυαρχίδας των Ρώσων του αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζνέτσοφ για να πυροδοτήσει ένταση ακόμη και μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόθεση των Ρώσων να ανεφοδιαστούν από ισπανικό λιμάνι καθ” οδόν προς τη Συρία για να βομβαρδίσουν στόχους στο Χαλέπι. Συγκεκριμένα πληροφορίες θέλουν τα πλοία του ρωσικού στόλου να ανεφοδιάζονται και να λαμβάνουν προμήθειες από το λιμάνι της Θέουτα.  Η ιδέα και μόνο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος είπε ότι η Ισπανία δεν θα έπρεπε να κάνει δεκτό το ρωσικό αίτημα  καθώς θα συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία όπου χάνουν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι.  Η Ρωσία έχει ήδη δεχθεί σκληρή κριτική για τη δολοφονία αμάχων στην πόλη η οποία έχει περιγραφεί ως σφαγείο.

Μάλιστα το θέμα προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ισπανία με πολιτικούς να ζητούν να μην επιτραπεί στους Ρώσους ο ανεφοδιασμός.  Γεγονός είναι πάντως ότι το μήνυμα του Πούτιν είναι ξεκάθαρο με αυτή την κίνηση καθώς κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι η  Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη, καθώς ΄μετριούνται στα δάκτυλα οι χώρες που μπορούν να στέλνουν αεροπλανοφόρα τόσο μακριά από τις βάσεις τους.

Στενά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα η Ουάσινγκτον η οποία δηλώνει ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα να πλέει σε διεθνή ύδατα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα προβλήματα θα ξεκινήσουν όταν και αν ο ρωσικός στόλος βομβαρδίσει το Χαλέπι.

Η Ρωσία δηλώνει ότι το τελευταίο διάστημα δεν βομβαρδίζει το Χαλέπι αν και οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν το σφυροκόπημα μαζί με τα αεροπλάνα του Άσαντ.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger