Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ο απερχόμενος Πρόεδρος αμφισβητεί ευθέως το εκλογικό αποτέλεσμα και δυναμιτίζει την εναλλαγή εξουσίας . 

Μάλιστα μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι μια ολόκληρη κωμόπολη στα Σκόπια έφτιαχνε ψεύτικες ειδήσεις και τις πούλαγε μέσω Facebook στην Αμερική, φαίνεται καθαρά ότι εξωγενής παράγοντες είχαν βάλει το χέρι τους. 

Με δεδομένο ότι ο  Ασάνζ των Γουκι λινκς ήταν κατά της διακυβέρνησης Ομπάμα αφού είναι κλεισμένος στην Πρεσβεία του Περού και ο Σνόουντεν κρύβεται κάπου στη Ρωσία, όλοι πιστεύουν ότι υπήρχε Ρωσικός δάκτυλος.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ο έγκυρος δημοσιογράφος από την Αμερική αναλύει τα γεγονότα με βάση και την πρόσφατη συνέντευξη του Πρόεδρου Ομπάμα όπου δεν έκρυβε την οργή του


Τρέμουν αυτή την πιθανή εξέλιξη, όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλά -την ίδια στιγμή- δεν μπορούν παρά να την σκέφτονται, να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν στην περίπτωση που συμβεί αυτό που απεύχονται όλοι στην Αμερική. Και δεν είναι ότι δεν το επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί, αλλά δεν μπορούν να διανοηθούν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, αν δεν με απατούν οι γνώσεις μου, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρεθεί με το «καλημέρα» ενώπιον μία δυσάρεστης εξέλιξης, της αμφισβήτησης της νίκης του με στοιχεία.

Η CIA και το FBI ενημέρωσαν ήδη τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ότι οι επιθέσεις των χάκερς και η δημοσίευση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον ιστότοπο των WikiLeaks έγινε με μοναδικό στόχο και σκοπό να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τράμπ στην αμερικανική προεδρία. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν έξω φρενών την Παρασκευή, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου πριν από τα Χριστούγεννα και πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του. Και το έδειχνε. Εξαπέλυσε την πιο ισχυρή επίθεση στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας και είχε στόχο τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον Ντόναλντ Τράμπ. Ήταν τόση η οργή του απερχόμενου Προέδρου που δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να την κρύψει. Αντίθετα επιδίωξε να φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Άλλωστε είναι τόσο πεπεισμένος και βέβαιος πως η Μόσχα θα επηρεάζει πια τα πολιτικά δρώμενα της Ουάσιγκτον. Και αυτή η σκέψη και μόνο τον …φρικάρει.

Στην ουσία ο Αμερικανός πλανητάρχης αμφισβητεί τη νίκη του Ντόναλντ Τράμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και αν είναι αληθινές οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ζήτησε από τη CIA, το FBI και τις υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες να ασχοληθούν νυχθημερόν με την έρευνα για τις επιθέσεις των Ρώσων χάκερς εναντίον των λογαριασμών στελεχών της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Αυτό που λέγεται, και είναι έντονα αποκρουστικό, αφορά και «κτύπημα» των χάκερς σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις με καθαρά προσωπικό περιεχόμενο της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών. Άρα οι Ρώσοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμα και τις προσωπικές στιγμές της κ. Κλίντον. Είναι φρικτό και να το σκέφτεται κανείς…

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, λοιπόν, πιστεύει ότι οι επιθέσεις των χάκερς: Πρώτον, πραγματοποιήθηκαν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, και Δεύτερον, ότι δεν συμβαίνει τίποτα στη Ρωσία χωρίς την έγκριση του κ. Πούτιν, κάτι το οποίο είναι σε όλους γνωστόν στην Ουάσιγκτον, καθώς έχουν και πληροφορίες και εμπειρίες για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται τα πάντα. Αλλά υπάρχει και το τρίτο και σπουδαιότερο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι πεπεισμένος για την παρέμβαση των Ρώσων υπέρ της εκλογής του κ. Τράμπ. Το συζήτησε με τον κ. Πούτιν στην Κίνα, τα αίματα άναψαν και …ξαφνικά οι χάκερς εξαφανίστηκαν.

Όπως κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ομπάμα πιστεύει ότι πρέπει να ξεκινήσει ευρύτερη έρευνα, την οποία ζητά να αποδεχθεί και ο εκλεγμένος Πρόεδρος. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που το πόρισμα -όπως αναμένεται- αποδείξει ότι οι Ρώσοι καθοδήγησαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Διότι θα είναι η απόδειξη για τον «βιασμό» της βούλησης των πολιτών και για μία διαφορετικού είδους νοθεία. Αν διαβάζει κανείς ορθά και πίσω από τις γραμμές τα λόγια του Προέδρου Ομπάμα, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι -έτσι απλά- το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Ναι, πρόκειται γι’ αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας.

Ότι ο πλανητάρχης δεν αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι όπως δήλωσε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο:

«Έχουμε πει και επιβεβαιώνω ότι (η απόφαση για να χτυπηθούν η κ. Κλίντον και το επιτελείο της πάρθηκε) στο ανώτατο επίπεδο της ρωσικής κυβέρνησης». Το θέμα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο: Είτε ο κ. Τραμπ θα αποδεχθεί «διακομματική» και «ανεξάρτητη» έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος. Είτε οι Δημοκρατικοί με τους εχθρούς του εκλεγμένου Προέδρου στη Γερουσία, τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, Μακέιν και Γκράχαμ, οι οποίοι συγχαίνονται τον κ. Τραμπ, θα προχωρήσουν σε δική τους έρευνα. Το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται καταθλιπτικό.

Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Αλλά εάν το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, η πολιτική ατμόσφαιρα θα θυμίζει κόλαση και ο Ντόναλντ Τράμπ θα είναι ένας Πρόεδρος υπό αμφισβήτηση, τον οποίο -όπως θα υποστηρίξουν ορθώς οι αντίπαλοί του- εξέλεξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο μεγαλύτερος εχθρός της Αμερικής…

Άρα, με τη λογική τους, την Αμερική θα κυβερνά ο εθνικιστής Πρόεδρος της Ρωσίας…


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger