ΕΤΣΙ θα μας  πεθάνουν εάν μας πετάξουν από το ευρώ:

Ο Βενιζέλος παρουσίασε στη Βουλή το Σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit το οποίο σημαίνει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώσουν από τις τράπεζες έως 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά ώσπου να έλθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος. 

Ο Eυάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον γερμανό ομόλογό του να του το προτείνει. Οπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου Σόιμπλε χάρη στους πολιτικούς ηγέτες που διαχειρίζονται τις τύχες μας.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για Grexit που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο  κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κ.κ. Σόιμπλε Ασμουνσεν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. 

Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει «μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger