Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις ιδιωτών με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν στις 22/12/2016 στην Κυψέλη και το Ίλιον. Πρόκεται για τρεις Έλληνες ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, ενώ αναζητείται επιπλέον και ένας ακόμη συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το 2006, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές του 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξιατόμων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:

 ένα μαχαίρι

 το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ

 μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή

 πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες


Στην οικία του 49χρονου:

 ένα πιστόλι ρέπλικα

 δέκα φυσίγγια κρότου

 μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer)

 ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ

 ένα καπνογόνο

 ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών


Στην οικία του 46χρονου:

 ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ

 δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.ΠΗΓΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger