Η πιο σημαντική επιχείρηση εταιρικής διάσωσης στην προβληματικότατη

ελληνική αγορά, αυτή της εταιρείας Μαρινόπουλος από την εταιρεία Σκλαβενίτης… ακυρώνεται!

Λόγω… δικαστικής απόφασης!
Η ακύρωση του μεγάλου deal γίνεται όχι γιατί υπαναχώρησε η Σκλαβενίτης, ή γιατί έκαναν πίσω οι τράπεζες που χρηματοδοτούν ένα μέρος του σχεδίου, αλλά γιατί η δικαστική απόφαση που θα έδινε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η διάσωση δεν εξεδόθη μέχρι χθες 13/1 που ήταν μια ημερομηνία-σταθμός σύμφωνα με το σχέδιο.

Συγκεκριμένα, στη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο προβλέπεται ότι όλα θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί ως τις 14/2/2017. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αλλιώς η συμφωνία θεωρείται ως άκυρη.

Οι ημερομηνίες αυτές μπήκαν στα κείμενα ως απώτατες αφού όταν μετά τις κοπιώδεις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου έγινε η συμφωνία, θεωρήθηκε από όλους ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ανασάνει η αγορά που αγωνιούσε και ανέμενε λύση για τα τεράστια χρέη της Μαρινόπουλος. Και τότε όλοι θεωρούσαν ότι πολύ πριν τα Χριστούγεννα το σχέδιο θα είχε γίνει πραγματικότητα.

12.500 εργαζόμενοι στο «αέρα»
Οι μήνες πέρασαν, τα Χριστούγεννα πέρασαν, τα απώτατα όρια… εξαντλήθηκαν και τώρα όλα τινάζονται στον αέρα. Ήδη οι 12.500 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος πληρώθηκαν μόνο ένα μέρος του μισθού τους για το Δεκέμβριο ενώ ως τότε εξοφλούνταν κανονικά.

Ταυτόχρονα οι προμηθευτές της εταιρίας, δηλαδή όλη η αγορά, που ζει με την ελπίδα ότι η εταιρία Σκλαβενίτης μετά την υλοποίηση της συμφωνίας θα τακτοποιούσε ένα μεγάλο μέρος των οφειλών, βλέπει τώρα την καταστροφή.

Είναι πραγματικά ακατανόητο πως ναυαγεί μια τέτοια προσπάθεια γιατί, απλά, δεν ελήφθη εγκαίρως η δικαστική απόφαση. Μόνη ελπίδα να μην τιναχτούν όλα στον αέρα είναι να ελήφθη η απόφαση χθες, αλλά να μην δημοσιοποιήθηκε και να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα.

makeleio.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger