Μοιάζει φτιαγμένος από ανθρώπινο χέρι αλλά αυτός ο περιστρεφόμενος παγωμένος δίσκος είναι στην πραγματικότητα φυσικό φαινόμενο.

Κάτοικος του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ, κατέγραψε το παράξενο θέαμα την περασμένη Παρασκευή και, σύμφωνα με τη Daily Mail, το φαινόμενο προβλημάτιζε για δεκαετίες τους επιστήμονες, οι οποίοι ωστόσο πιθανώς έχουν βρει την εξήγησή του.

Αρχικά υπήρξε η θεωρία πως ο περιστρεφόμενος δίσκος οφείλεται σε δίνες ή ρεύματα του ποταμού. 

Όταν όμως μετρήθηκαν δίσκοι που έφτανα τα 16 μέτρα διατυπώθηκε το επιχείρημα πως δεν μπορεί δίνες να προκαλούν την περιστροφή τόσο μεγάλων δίσκων.

Σε δημοσίευση επιστημόνων του πανεπιστημίου της Λιέγης πέρσι περιγράφεται η χρήση μαγνητών για να γίνει προσομοίωση των συνθηκών στους παγωμένους ποταμούς.

 Βρέθηκε τότε πως τα κομμάτια του πάγου άρχιζαν να περιστρέφονται ακόμα και χωρίς να εντοπίζεται κάποιο ρεύμα, λόγω της τήξης του πάγου.

Αυτό σημαίνει πως η περιστροφή προκαλείται από τον πάγο που λιώνει και όχι από τις δίνες στο νερό.

Σύμφωνα με τον Jason Robinson που έβγαλε τις φωτογραφίες, το Σάββατο το απόγευμα ο δίσκος είχε παγώσει στις άκρες και η περιστροφή του είχε σταματήσει.Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο φαινόμενο.πηγη
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger