Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times», σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες, ανέφερε ότι η εκτόξευση ενός πυρηνικού πυραύλου Trident, που δεν έφερε κεφαλή, από ένα υποβρύχιο, τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν αναλάβει την πρωθυπουργία η Μέι, απέτυχε, αφού ο πύραυλος άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτουν οι Sunday Times, ένας Trident II D5, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν είναι οπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα πλοήγησης, λίγο μετά από την εκτόξευση του από βρετανικό υποβρύχιο στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Αυτή ήταν πρώτη δοκιμή εκτόξευσης εδώ και τέσσερα χρόνια και η έκβαση της έθεσε σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια του εν λόγω οπλικού συστήματος. 
Τα αίτια του σφάλματος που έπληξαν τον Trident που εκτοξεύτηκε από το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vengeance, παραμένουν απόρρητα. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ερωτηθείσα από το BBC αναφορικά με το περιστατικό, απέφυγε να απαντήσει.


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger