«Αυτό δεν ήταν προεδρική ομιλία, ήταν κήρυξη πολέμου» των ΗΠΑ στην Ευρώπη προειδοποιεί η Γερμανία για τον Trump

Στο βασικό της άρθρο η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt προειδοποιεί ότι η ομιλία Trump δεν ήταν μια προεδρική διακήρυξη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Μπορεί η Merkel η γερμανίδα Καγκελάριος να δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα συμβιβασμός με τις ΗΠΑ για πολλά ζητήματα ώστε Ευρώπη και ΗΠΑ να χαράξουν κοινές στρατηγικές αλλά δεν ασπάζονται όλοι αυτή την άποψη.
Στο βασικό της άρθρο η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt προειδοποιεί ότι η ομιλία Trump δεν ήταν μια προεδρική διακήρυξη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η ομιλία του Trump του νέου αμερικανού προέδρου που υπεραμύνθηκε τον προστατευτισμό πολλοί κύκλοι ειδικά του περιβάλλοντος Obama την χαρακτήρισαν ως American Carnage ως μακελειό.
Ο Obama πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο επικοινώνησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel η οποία δεσμεύθηκε να επιδιώξει συμβιβασμούς σε ζητήματα όπως το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες με τον νέο πρόεδρο Trump, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί για τη διατήρηση της σημαντικής σχέση μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Έκανε τις προθέσεις του σαφές στην εναρκτήρια ομιλία του», δήλωσε η Merkel για την ομιλία Trump που επικεντρώθηκε κυρίως σε αυτό που ονομάζει America First.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη νοτιο-δυτική πόλη της Γερμανίας την Schoental, η Merkel επιδίωξε ένα πιο συμφιλιωτικό τόνο προς τον Trump – σε σχέση με τον αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel .
Η Merkel δήλωσε πρώτον, «πιστεύω ακράδαντα ότι είναι καλύτερο για όλους μας, αν εργαστούμε από κοινού βασιζόμενοι σε κανόνες, κοινές αξίες και κοινή δράση στο διεθνές οικονομικό σύστημα, στο διεθνές σύστημα εμπορίου και καταβάλλοντας τις εισφορές μας προς τις στρατιωτικές μας συμμαχίες ", δήλωσε η Merkel.

Και δεύτερον, η υπερατλαντική σχέση δεν θα είναι λιγότερο σημαντική κατά τα προσεχή έτη από ό, τι ήταν στο παρελθόν. Και εγώ θα εργαστώ πάνω σε αυτό.
Ακόμα και όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, συμβιβασμοί και λύσεις μπορούν να βρεθούν καλύτερα όταν ανταλλάσσουμε ιδέες με σεβασμό», τόνισε η Merkel.
Οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, είναι πιθανό να είναι ένα καυτό θέμα στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας - η Γερμανία έχει εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 -

Η Merkel μπορεί να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ αλλά δεν ασπάζονται όλοι αυτή την άποψη.
Ο Gabor Steingart, ο επικεφαλής της Handelsblatt, της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της Γερμανίας, τόνισε στο κύριο άρθρο του ότι «αυτό δεν ήταν προεδρική ομιλία, ήταν πραγματική κήρυξη πολέμου στην Ευρώπη».

Στο κύριο άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει:

«Αυτό δεν ήταν προεδρική ομιλία ήταν μια πραγματική κήρυξη πολέμου.
Ο Donald Trump χρησιμοποίησε την παραδοσιακή ομιλία του ως νέος πρόεδρος να πάει τις ΗΠΑ πίσω δεκαετίες.
Ο 45ος πρόεδρος παρουσίασε ένα λαϊκίστικο μανιφέστο.
Μέχρι τη νίκη του, η πολιτική ελίτ γιόρτασε τον θρίαμβό του Trump όμως τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.
Στο όνομα του λαού, θα βάλει την Αμερική "πρώτα."
Στο όνομά του αμερικανικού λαού, θα "πάρει πίσω" τα εργοστάσια της Αμερικής.
Στο όνομά του λαού, θα «εξολοθρεύσει» την ισλαμική τρομοκρατία.
Στο όνομα του λαού θα εξολοθρεύσει τις συμμορίες ναρκωτικών Θα επιβάλλει στους εταίρους όπως η Γερμανία να πληρώσουν περισσότερα για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Στην εσωτερική πολιτική ατζέντα η ομιλία Trump ήταν ένα προσχέδιο για εμφύλιο πόλεμο ενώ στην εξωτερική πολιτική, μπορεί να θεωρηθεί η αυγή μιας νέας εποχής των παγετώνων.
Ο νέος πρόεδρος αγαπάει τον ανταγωνισμό όχι την συναίνεση. Δεν θέλει να αγκαλιάσει, αλλά να συντρίψει.
Υπάρχουν τρεις κύριοι αντίπαλοι που θα μπορούσε να τον συνετίσουν.

Αντίπαλος Νο 1: Η άλλη Αμερική.
Σε όλη τη χώρα, ένα κίνημα αντι-Trump αυξάνεται.
Ενώ μόνο 10.000 άνθρωποι ήρθαν σε μια υπαίθρια συναυλία στην Ουάσιγκτον για να γιορτάσουν την νίκη του πριν την ορκωμοσία 20.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να διαμαρτυρηθούν για την προεδρία του.

Αντίπαλος Νο 2: Τα Media.
Μεταξύ εκδοτών, παραγωγών, σκηνοθετών και δημοσιογράφων, ο Trump δεν έχει σχεδόν καθόλου φίλους.
CNN, The Washington Post, The New York Times και το Hollywood τάσσεται εναντίον του.
Ο Trump εισέρχεται στον Λευκό Οίκο με τη χαμηλότερη βαθμολογία έγκρισης που είχε ποτέ ένας εκλεγμένος πρόεδρος.

Αντίπαλος Νο 3: Το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Η Ουάσιγκτον έχει μια αλλεργική αντίδραση στο Trump.
Π.χ. ο Paul Ryan δεν βλέπει τον εαυτό του ως οπαδό του Trump, αλλά ως διάδοχο του Trump.
Αυτός είναι ο λύκος με ένδυμα προβάτου, περιμένοντας το χρόνο του, περιμένοντας για ένα λάθος.
Οι δαίμονες έχουν αποδεσμευτεί.
Ένας παγωμένος άνεμος πνέει σε ολόκληρη τη γη.



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger