Στο «τσακ» εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη -καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν-, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Το πρόβλημα παραμένει…

Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόβλημα της διαλυτικής αίρεσης παραμένει και θα συζητηθεί σε νομικό επίπεδο, στη συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών το απόγευμα.

Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί ενεργοποιήθηκε διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από τον Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι εναλλακτικές σε χρόνο και χρήμα, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται προσώρας διατεθειμένες να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία.

Είναι πλέον βέβαιο ότι μετά τις εξελίξεις θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς θα έπρεπε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπάρξουν, και με δεδομένο ότι φτάσαμε στις 16 Ιανουαρίου, ο χρόνος πλέον δεν αρκεί για να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger