H εισήγηση του επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ προς το επιτελείο του Donald Trump γράφτηκε παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016. 

Ο Τόμσεν εισηγείται στην ουσία στον Trump να εγκαταλείψει το Ταμείο την Ελλάδα. Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η Λαγκάρντ διαβλέποντας ότι η Ελλάδα θα κηρύξει και επίσημα χρεοκοπία φρόντισαν όσο μπορούσαν να μειώσουν τον δανεισμό του Ταμείου προς την Αθήνα.

Ετσι αυτή τη στιγμή τα ποσό που οφείλει η Ελλάδα στο Ταμείο δεν ξεπερνά τα 20 δις ευρώ. Το γεγονός ότι στην διάρκεια της Συνόδου του Νταβός ο Σόιμπλε έσπευσε να δηλώσει πως η Λαγκάρντ τον διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν ήταν παρά μια πρωτοβουλία της ίδιας της επικεφαλής του Ταμείου να διαγνώσει τις προθέσεις του Trump σε σχέση με την Ελλάδα. 

Σε αντίθεση με την Λαγκάρντ, ο Τόμσεν ο οποίος υπήρξε και θύμα υποκλοπών(βλέπε κοριοί Χίλτον) έσπευσε να ενημερώσει τον νέο πλανητάρχη για τους λόγους που το Ταμείο πρέπει να εγκαταλείψει την Αθήνα. Εκτός από τον Τόμσεν και ο Σόιμπλε θα ήταν κερδισμένος από μια ελληνική χρεοκοπία και βίαιη επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβίου 2017.

Ο Trump άλλωστε δεν θα το πολυσκεφτεί. Θα υπογράψει απλά την εκτέλεση της Ελλάδας μια και κανείς επιχειρηματίας με την φιλοσοφία του Trump δεν μπορεί να καταπιεί το γεγονός ότι πρέπει να δανείζει χρήματα σε ένα κράτος του οποίο ο πρωθυπουργός εκφωνεί επικήδειο λόγο στην κηδεία του δικτάτορα Κάστρο. 

Τα τρυφερά αισθήματα του Trump για την Ελλάδα έχουν διαισθανθεί στο Μαξίμου με αποτέλεσμα ο Τσακαλώτος να κατεβάζει διαρκώς τα παντελόνια αλλά οι δανειστές δεν συγκινούνται.

Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ΕΔΩ ...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger