Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να κάντε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας; Το σκεφτήκατε καλά; 

Τώρα σκεφτείτε πως θα σας φαινόταν εάν ξαφνικά χτυπούσε την πόρτα σας η εφορία ένα χρόνο μετά τον γάμο σας και σας επέβαλε πρόστιμο επειδή οι συγγενείς και οι φίλοι σας έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της ζωής σας. 

Και επειδή κάποιοι θα βιαστείτε να πείτε  «ουφ πάλι καλά είμαι χρόνια παντρεμένος/η «, να ξέρετε ότι η εφορία σκοπεύει να κάνει «ντου» ακόμα και σε ζευγάρια που έχουν περάσει τα 20 χρόνια γάμου. Τώρα μπορεί να παγώσει το χαμόγελο στα χείλι σας.

Και επειδή πολλοί δεν μπορείτε να μην το πιστεύετε, πρέπει να ξέρετε πως εδώ και λίγο καιρό η εφορία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αμφισβητήσει μια συνήθεια χρόνων, «σβήνοντας» ήθη, έθιμα και παραδόσεις, προκειμένου να μπει χρήμα στα ταμεία.

Όλα ξεκίνησαν το 2013…. Η εφορία ξεκίνησε να ψάχνει αδήλωτα εμβάσματα του εξωτερικού.

 Αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους, επικαλέστηκαν ότι ήταν δώρο από συγγενείς και φίλους λόγω γάμου! 

Η εφορία όμως δεν μάσησε και αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να φορολογηθούν τα ποσά ως δωρεά!

Η φορολογία ξεκινά από το 10% αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού… και φτάνει το 40% για συγγενείς 3ου βαθμού, ακόμα και για τον βλάμη, τον συγγενή του γαμπρού!

Οι εντολές που είχαν δοθεί στις εφορίες ήταν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς των φορολογούμενων. 

Οι τελευταίοι θα έπρεπε να αποδείξουν προσκομίζοντας κάθε νόμιμο έγγραφο, όπως ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο των τραπεζικών λογαριασμών ότι είχαν παντρευτεί πριν από 2 μήνες.

Για αυτό όσοι είστε έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα στη ζωή σας, ευχηθείτε στο γάμο οι συγγενείς και οι φίλοι να φέρουν δώρο καμία φρουτιέρα ή καμία κατσαρόλα για το νοικοκυριό σας γιατί αν έρθει το γνωστό φακελάκι θα πρέπει να το δώσετε στην εφορία!

ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger