Τις 12 προτεραιότητές της για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Μέι δεν θα επιδιώξει μια συμφωνία με την Ε Eπου θα την αφήσει «μισή μέσα, μισή έξω» από την Ένωση, ενώ δεν αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την τελωνειακή ένωση.

«Επιδιώκουμε μία νέα και ισότιμη συνεργασία, μεταξύ μιάς ανεξάρτητης, αυτοδιοικούμενης, παγκόσμιας Βρετανίας και των φίλων και συμμάχων μας στην Ε.Ε.», αναμένεται να πει η Μέι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει ότι η χώρα αποσύρεται από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.

Κατά την Telegraph η πρωθυπουργός της Βρετανίας θέλει επίσης να θέσει την επανάκτηση του ελέγχου των συνόρων της χώρας ως κεντρικό μέλημα της στρατηγικής της για το Brexit.

Σε αντίγραφο αποσπασμάτων της ομιλίας της που δόθηκε στα ΜΜΕ, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε., ή ποιες ακριβώς θα είναι οι 12 προτεραιότητές της.

Η Ε.Ε. είναι πιθανό να επιμείνει στην ελευθερία κίνησης των υπηκόων χωρών-μελών της Ε.Ε. με αντάλλαγμα την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ενώ πολλοί από τους Βρετανούς ψηφοφόρους ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας ακριβώς ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν την είσοδο μεταναστών.

Η Μέι αναμένεται να πει ότι θέλει την Βρετανία να καταστεί «μαγνήτης για διεθνή ταλέντα» και ένα «μεγάλο, παγκόσμιο εμπορικό έθνος», του οποίου η δράση θα εξαπλώνεται πέρα από τα όρια της Ευρώπης, για να οικοδομήσει σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου.

πηγη
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger