«Μεταφέρω χειροβομβίδες και θα ανατιναχτώ σε περίπτωση που με προσεγγίσουν αστυνομικοί». Αυτές είναι οι κουβέντες του συλληφθέντος στην Νέα Σμύρνη 37χρονου οι οποίες έχουν καταγραφεί και βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι συνεργάτης της Πόλα Ρούπα και όχι μόνο.

Ο συλληφθείς φαίνεται πως έπαιξε κομβικό ρόλο στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές ήταν αυτός που προμήθευε με όπλα την οργάνωση με την οποία σχετιζόταν η Ρούπα και τη συνολική ένοπλη δράση της συλληφθείσας.

Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι ήταν επίσης εκείνος που προμήθευε με όπλα τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Επανομής Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος έχει κρατείται και είχε στενή συνεργασία με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, το 2005.

Στις τελευταίες του δράσεις φαίνεται πως συγκαταλέγονται 20 ληστείες σε καταστήματα, καθώς και πυροβολισμοί σε αστυνομικούς στην Πεύκη. Συνεργός του ήταν ένας 55χρονος που συνελήφθη προ διημέρου στην Κερατέα.

Ο 55χρονος είχε κατηγορηθεί για δολοφονία αστυνομικού το 1983, για τη δολοφονία ενός Αλβανού στην Ποσειδώνος το 2004 και για ληστείες σε συνεργεία με τον Βασίλη Παλαιοκώστα το 1995, καθώς και πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών το 1996.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών θέλουν οι δύο παραπάνω συλληφθέντες να είχαν ακόμα δύο συνεργούς, δύο ποινικούς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2016 για ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια.

Σύμφωνα με το Βήμα, σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για τη δράση του 37χρονου και σ δεύτερο χρόνο για τους άλλους τρεις και τις σχέσεις του με την ένοπλη ομάδα της Ρούπα.

Τα ευρήματα της Ηλιούπολης

Ένα μικρό οπλοστάσιο εντοπίστηκε στο σπίτι όπου διέμενε τα δύο τελευταία χρόνια η Πόλα Ρούπα, αλλά και κι ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι όπου συνελήφθη η 25χρονη στο Μπραχάμι.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και ό,τι έχει βρεθεί στο γκαράζ στον Άλιμο και στο θερινό κατάλυμα της Ρούπα στον Ωρωπό.

Δύο καλάσνικοφ είναι που έχουν δώσει την «ταυτότητά» τους, αφού φαίνεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια από τις επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Δύο ακόμα πιστόλια πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον Μαζιώτη και την Ρούπα, ενώ έχουν βρεθεί και σχεδόν δέκα χειροβομβίδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων πιθανών συνεργών της Ρούπα.

Παράλληλα συνεχίζεται η ανάλυση σχεδιαγραμμάτων και σημειώσεων η οποία σχετίζεται με σχέδια απαγωγής τουλάχιστον τριών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και «στοχεύσεις» για ένοπλες επιθέσεις σε 20 τουλάχιστον οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συλληφθείσα παραμένουν φρουρούμενες στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω αδυναμίας που ένιωσαν την Κυριακή, τέταρτη μέρα της απεργίας πείνας και δίψας που έκαναν απαιτώντας να αποδοθεί η επιμέλεια του παιδιού της Ρούπα και του Μαζιώτη στη μητέρα ή την αδελφή της πρώτης.

Οι δυο τους και ο Νίκος Μαζιώτης διέκοψαν την απεργία πείνας, όταν χθες αποφασίστηκε από την Εισαγγελέα Ανηλίκων, μετά την απαραίτητη έκθεση που έγινε από εμπειρογνώμονες, το 6χρονο αγόρι να παραδοθεί στη γιαγιά του, η οποία έχει πλέον την επιμέλειά του.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger