«ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑN» ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ... «ΑΚΡΙΒΑ» ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι ελπίζουν ότι αφού θα αναγκαστούν να βάλουν «βαθιά» το χέρι τους στην τσέπη, πληρώνοντας ακριβότερες και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, θα λάβουν και μεγαλύτερες συντάξεις. 

Η αλήθεια είναι διαφορετική... 

Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ένας ασφαλισμένος όχι μόνο θα πληρώνει πανάκριβες εισφορές, αλλά δεν θα καταφέρει να τις «αποσβέσει» ούτε καν στα... 100 του! Αυτό συμβαίνει γιατί, όσο υψηλότερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές, τόσο χαμηλότερος είναι ο καθαρός συντελεστής αναπλήρωσης.

 Με λίγα λόγια, όσα περισσότερα χρόνια ασφάλισης έχει ένας εργαζόμενος (δηλαδή όσο μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό), τόσο χαμηλότερη είναι η σύνταξη που θα λάβει!

Το Newsbomb.gr έκανε τους υπολογισμούς, και το συμπέρασμα είναι ένα. Ασφαλισμένοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης και με μέσο συντάξιμο μισθό άνω των 1.500 ευρώ, θα υποστούν μειώσεις έως και 30% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς! 

Δηλαδή οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι, που επέλεξαν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας περισσότερα χρόνια, πληρώνοντας ακριβότερες ασφαλιστικές εισφορές λόγω του μισθού τους αλλά και των περισσότερων χρόνων ασφάλισης, θα «πληρώσουν το μάρμαρο» του νέου συστήματος! Και θα πάρουν χαμηλότερες συντάξεις και θα πληρώσουν «ακριβές» εισφορές και θα δουλέψουν περισσότερα χρόνια!

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με μέσες μηνιαίες αποδοχές τα 2.000 ευρώ θα εξασφαλίσει καθαρό ποσό σύνταξης 721 ευρώ, αν βγει στη σύνταξη στα 25 έτη ασφάλισης. Εάν βγει στα 40 χρόνια, θα πάρει ο ίδιος 1.074€. 

Ο πρώτος ασφαλισμένος θα έχει καταβάλλει στα 25 χρόνια περίπου 161.000 ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς αυτές θα υπολογίζονται με συντελεστή 26,95% επί του μηνιαίου εισοδήματός του.

Έτσι για 25 χρόνια-εάν δεν αλλάξει πάλι το ασφαλιστικό καθεστώς!- θα πληρώνει μηνιαίως 539 ευρώ. 

Ο άλλος ασφαλισμένος στα 40 χρόνια ασφάλισης θα αναγκαστεί να πληρώσει σε εισφορές 258.720 ευρώ! Απόσβεση φυσικά βάσει των παραπάνω αριθμών δεν γίνεται ούτε αν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι λαμβάνουν 30 συναπτά χρόνια σύνταξη! Ούτε δηλαδή στα... 100 τους έτη!


Σε όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, το «ψαλίδισμα» στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, οι περικοπές στα εφάπαξ αλλά και η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2017. 


πηγη   Της Αμέλιας Αναστασάκη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger