Οι Κορεάτες τον αποκαλούν Αμερικανικό Πόλεμο, η επίσημη ιστοριογραφία Πόλεμο του Βιετνάμ και ο απλός κόσμος «Βρώμικο Πόλεμο». Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες συγκρούσεις του Ψυχρού Πολέμου. 

Φαινομενικά αντίπαλα στρατόπεδα υπήρξαν η Βόρειος με τη Νότιο Κορέα. Ουσιαστικά όμως ήταν ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. 

Με αφετηρία το 1959 (για άλλους το 1955 ή το 1962 ή το 1967) και τερματισμό 1975, ο πόλεμος του Βιετνάμ υπήρξε σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα τραγικά γεγονότα του 20ου αιώνα. 

Ανάμεσα στους χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες που στάλθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στη γη της Ινδοκίνας ήταν και ο μοναδικός Κύπριος Βαρνάβας Μιχαήλ από της Αγγλισίδες της Λάρνακας. 

Ως αμερικανός πολίτης που υπηρετούσε στον στρατό των ΗΠΑ, ο Βαρνάβας έφθασε στο Βιετνάμ με τον βαθμό του επιλοχία «Master Sergeant» για να λάβει μέρος σε μία μυστική αποστολή, για την οποία δεν μίλησε ποτέ στη συνέντευξη που έδωσε το ’87, στο περιοδικό Ενημέρωση. 

Ωστόσο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη φρίκη του πολέμου και τις πολύ περίεργες συνήθειες αυτού του διαφορετικού λαού.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο:  ΕΔΩ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger