Μια πανσέληνος του «χιονιού», μια έκλειψη Σελήνης και ένας κομήτης, αναμένονται για σήμερα Παρασκευή (10/2), με τους φίλους του διαστήματος να «πετάνε» ήδη από την χαρά τους, αλλά και με μια μικρή μερίδα κόσμου να ετοιμάζονται για την… «Δευτέρα Παρουσία»!


Συγκεκριμένα ένα αστρονομικό φαινόμενο, η έκλειψη της Σελήνης από την παρασκιά της Γης, θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Η έκλειψη θα είναι ορατή και από τη χώρα μας, πράγμα που θα καταστήσει το θέαμα πρόσφορο τόσο για παρατήρηση όσο και για φωτογράφιση. Συγκεκριμένα, οι παρατηρητές θα δουν αρχικά ένα σκοτείνιασμα του φεγγαριού, που θα γίνεται πιο έντονο όσο περνάει η ώρα. Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκλείψεις της παρασκιάς είναι λιγότερο θεαματικές από τις κανονικές εκλείψεις της Σελήνης από τη σκιά της Γης και συχνά περνάνε απαρατήρητες από τους ανυποψίαστους παρατηρητές, καθώς το σκοτείνιασμα του φεγγαριού είναι μερικό και όχι ολικό.




Πάντως, η συγκεκριμένη έκλειψη παρασκιάς αναμένεται να είναι αρκετά έντονη, καθώς το φεγγάρι θα εισχωρήσει πολύ μέσα στην παρασκιά και θα περάσει «ξυστά» από τη σκιά της Γης, πράγμα που θα κάνει το φαινόμενο πιο αισθητό από άλλες εκλείψεις παρασκιάς στο παρελθόν. Το σκοτείνιασμα θα συμβεί στο βόρειο (άνω) μέρος της Σελήνης.

Εξάλλου, στις 02:33 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου θα υπάρχει πανσέληνος, η οποία ειδικά στους βόρειους λαούς ονομάζεται Πανσέληνος του χιονιού (Snow Fullmoon) ενώ το ίδιο βράδυ θα περάσει στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη και ο ασυνήθιστος πράσινου χρώματος κομήτης 45Ρ/Χόντα, ο οποίος θα είναι ορατός με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, τρία σε ένα: πανσέληνος, σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς και κομήτης!

Δυστυχώς δεν λείπουν και αυτοί πιστεύουν ότι είναι ένα σημάδι που μπορεί να φέρει την καταστροφή και το τέλος του κόσμου, όπως ο πάστορας Paul Begley ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο you tube προτρέποντας τους «πιστούς» του να βρίσκονται σε «εγρήγορση» και ότι ό ίδιος φοβάται, η μάλλον προσεύχεται για μια «Δευτέρα Παρουσία» του Ιησού.


Ηλίας Σιατούνης
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger