Η κολλιτσίδα είναι γνωστή και ως arctium lappa ή πλατανομαντηλίδα ή αρκουδοβότανο. 

Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη «άρκτος» δηλαδή αρκούδα.

Η κολλιτσίδα είναι εγγενές φυτό της Ευρώπης και της Βόρειας Ασίας. 

Σήμερα όμως είναι ευρέως διαδεδομένη στα περισσότερα μέρη του πλανήτη μας, όπου μεγαλώνει είτε ως ζιζάνιο είτε ως καλλιεργήσιμο λαχανικό.

Η κολλιτσίδα είναι ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο και θεωρείται ως ένα από τα 8 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο.

Βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα. 

Η κολλιτσίδα είναι το βότανο που αυξάνει την έκκριση χολής ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα τα λιπαρά τρόφιμα.

 Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε μια σειρά από παθήσεις και έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων ενώ κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του ήπατος, μαζί με το γαϊδουράγκαθο.

Η κολλιτσίδα περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές στερόλες, ινουλίνη, φλαβονοειδή (και quercetin), λιγνάνες, τανίνες, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και μέταλλα. 

Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και ανοσοδιεγερτικό, μπορεί να μειώσει τις μεταλλαγές των κυττάρων καθαρίζοντας και ενισχύοντάς τα.

 Αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αντιικό αυξάνει τις λεμφικές εκκρίσεις.

Συγκεντρωτικά η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται στα εντερικά φουσκώματα, στην κολίτιδα, στη δυσκοιλιότητα, στη ναυτία, στην παχυσαρκία, στην κυτταρίτιδα, στη δυσπεψία, στους πονοκεφάλους, στη διάρροια, στις αιμορροΐδες, στα αρθριτικά, στους ρευματισμούς και στις ισχιαλγίες μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις, στη θυλακίτιδα, στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, στη λιθίαση του χοληδόχου, στη λιθίαση των νεφρών, στις λοιμώξεις του ουροποιητικού, στις παθήσεις του στομάχου.

Σαν ένα από ισχυρότερα διουρητικά βότανα
σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως στην ουρική αρθρίτιδα.

Επίσης χρησιμοποιείταιγια τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες, για τη μείωση της χοληστερίνης, για τα οιδήματα του οργανισμού.

Σαν άριστο αποχρεμπτικό βότανο χρησιμοποιείται
για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στην ιγμορίτιδα, σε ασθένειες του στόματος και του λαιμού.

Σαν άριστο αντισηπτικό βότανο σταματά τις μολύνσεις σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων

Έχει ισχυρή θεραπευτική δράση στις δερματολογικές παθήσεις
όπως ακμή, πυώδη εξανθήματα, ψωρίαση, απόστημα, έρπη, μικροβιακό έκζεμα, τσιμπήματα των εντόμων, φαγούρα, λειχήνες, δοθιήνωση – καλόγεροι, εγκαύματα.

Στην ανάπτυξη και τόνωση των μαλλιών,στην τριχόπτωση, στην πιτυρίδα, στη σμηγματόρροια, στη μυκητίαση.

Αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως ο καρκίνος

Η κολλιτσίδα θεωρείται ισχυρότατο αντικαρκινικό καθώς βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις. 

Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποτοξινωτικά βότανα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από «υπερφόρτωση» τοξινών.

Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα 8 βότανα που περιέχει το Flor Essence.

 Η κολλιτσίδα μαζί με το λάπαθο, τη φτελιά, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το αγιάγκαθο, το φύκι και το ραβέντι, σε ακριβείς προκαθορισμένες αναλογίες, ενοποιούνται σε μια εντελώς νέα ουσία, όπου το ένα ενισχύει τα οφέλη του άλλου και δημιουργούν ένα ισχυρό συνεργικό αποτέλεσμα.


Μόλις το δοκιμάσετε και δείτε τα αποτελέσματα, θα σας γίνει δεύτερη φύση!

ΠΗΓΗ  medmelon
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger