Δείτε  καρέ – καρέ πως εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε σε βενζινάδικο του Κορδελιού.




Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού καθηλώνουν.



Το βάρος της ξεπερνά τα 250 κιλά και βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Μοναστηρίου 90, στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. 



Ο λόγος για μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο εντοπισμός της οποίας έχει αναστατώσει μια ολόκληρη περιοχή



Η βόμβα τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα και μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής Ασκού


 Είναι στιγμές τόσο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του πυροδοτικού μηχανισμού, όσο και από την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο πεδίο βολής στον Ασκό. 


Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Οι αρχές, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού, απενεργοποίησην τη βόμβα.

Όπως φαίνεται και στις νέες εικόνες, η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε περίπου πριν από έναν μήνα στην περιοχή εξουδετερώθηκε με απόλυτη επιτυχία! 



   Μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.

Μπορεί να χρειάστηκε ένα πρωτόγνωρο σχέδιο εκκένωσης αλλά όλα κύλησαν ομαλά και η ζωή στην περιοχή, επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς.


Η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας , Εξουδετέρωση Πυροδοτικού μηχανισμού11



Αποτελέσματα11..  Ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας στο πεδίο βολής 
στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη .




            Αυτός είναι ο κρατήρας που σχηματίστηκε./..




ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger