Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέα ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, όπως έκανε το 2015, ούτε να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που θα προκύψουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Οι δανειστές απαγορεύουν τέτοιες ρυθμίσεις και η κυβέρνηση υπακούει πλέον αδιαμαρτύρητα στις εντολές αυτές των δανειστών!

Το μόνο που εξετάζει ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός «μοντέλου» εξωδικαστικού συμβιβασμού για 3,3 εκατομμύρια μικροοφειλέτες του Δημοσίου, το οποίο θα προβλέπει εξατομικευμένες ρυθμίσεις «κουρέματος» οφειλών με αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους χρωστούν ποσά μέχρι 2.000 ευρώ.

 Ωστόσο κι αυτά ακόμη τα σχέδια βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν πρόκειται να προχωρήσουν αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η δεύτερη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ κι αν δεν λάβουν την έγκριση των δανειστών.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM καθώς επίσης και από πληροφορίες από αρμόδιες πηγές του υπουργείου.

Η υφυπουργός διευκρίνισε εξάλλου ότι η περίοδος υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα λήξει στις 15 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 30 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα. 


Ξεκαθάρισε επίσης ότι η εξόφληση των φόρων που θα αναγράφουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τα φυσικά πρόσωπα θα γίνει σε τρεις δόσεις, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Αναφερόμενη στα ανοιχτά φορολογικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η υφυπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, πρόσθεσε όμως ότι ταυτόχρονα διεκδικεί και ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών ή η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οπως επιβεβαίωσε η κ. Παπανάτσιου, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί και προτάσεις για μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ και των φόρων εισοδήματος των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων καθώς και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger