Για προκλητικό επεισόδιο, απαράδεκτη ενέργεια και σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, κάνουν λόγο ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας το γεγονός ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.

«Το σημερινό προκλητικό επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει διπλωματική πηγή.

«Η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής» τονίζει υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο ίδιος παράγοντας διαβεβαιώνει ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger