Στον αγύριστο στέλνουν οι Σέρβοι την ΕΕ και τους ναζί της Γερμανίας και βροντοφωνάζουν «Σερβία-Ρωσία συμμαχία, δεν θέλουμε την Ένωση». Αυτά που συμβαίνουν στα Βαλκάνια μας οδηγούν σε καταιγιστικές εξελίξεις. 

Δείτε εδώ το βίντεο και την υποδοχή της Φ.Μογκερίνι που πήγε στο Βελιγράδι για να απειλήσει τους Σέρβους.



Дмитрий Смирнов‏
Η Μογκερίνι- μετά από τα Σκόπια- πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι κατ εντολή της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία μπλοκάρει τα ενταξιακά κεφάλαια της Σερβίας απαιτώντας δύο κεφαλαιώδη πράγματα, πρώτον την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως κράτους η οποία θα αναγράφεται στο σύνταγμα της χώρας, και δεύτερον την συμμετοχή στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.



Αυτές είναι «φανερές» απαιτήσεις διότι οι κρυφές θα αφορούν όλο το έως τώρα «χριστιανικό ορθόδοξο πλέγμα» της κοινωνικής ζωής των Σέρβων ,  ζητώντας «μεταρρυθμίσεις» σε όλους τους τομείς από την παιδεία , το δημόσιο, την υγεία μέχρι την εκκλησία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή της χώρας.       

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής διεύρυνσης Κρίστιαν Ντάνιελσον , δήλωσε ότι το μέλλον της Σερβίας είναι στην ΕΕ.

Τόνισε ότι το μέλλον της ΕΕ με τη Σερβία είναι κοινό, και αυτό είναι το κύριο μήνυμα που θα θέλει να μεταφέρει  στο Βελιγράδι στο οποίο έρχεται  για διήμερη επίσκεψη.

Ο ίδιος  δήλωσε ότι είναι  αδικαιολόγητοι οι φόβοι ότι κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Βελιγραδίου στο ευρωπαϊκό οδικό χάρτη επικρατήσουν οι  «πολιτικοί  λόγοι» ( εννοεί Κοσσυφοπέδιο,Ρωσία)  και ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σταθερά προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.


«Δεν υπάρχει «σχέδιο Β». Η Σερβία πρέπει να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο στους τομείς που καλύπτονται από κάθε κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, η Σερβία πρέπει να δώσει  ιδιαίτερη προσοχή στις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου», είπε ο  Danielson , προσθέτοντας ότι αυτές οι αρχές είναι  θεμελιώδεις για όλα τα  κράτη ( θυμίζουν οι δηλώσεις του ελληνική διαπραγμάτευση με τρόικα ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία πρέπει να επιτύχει  σταθερή πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο.

«Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, τα πρόσφατα γεγονότα δεν ήταν ευνοϊκά και προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Σερβία πρέπει να εργαστεί για την περιφερειακή συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ο Danielsson είπε ότι κατανοεί ότι το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κεφαλαίων θεωρείται συχνά ως ένα σημείο αναφοράς βάσει του οποίου μπορεί κανείς να αξιολογήσει την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά επισημαίνει ότι αυτή η διαδικασία είναι τεχνική και ‘τίποτε άλλο.

«Πρόκειται για την αγροτική μεταρρύθμιση προς όφελος των πολιτών της Σερβίας σχετικά με τη συμβολή της περιφερειακής συνεργασίας, της ειρήνης και της σταθερότητας. Πρόκειται για την προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Σερβία», δήλωσε ο Danielson.

Μπορούμε να φανταστούμε απλά τι ακριβώς ζητάνε οι Ευρωπαίοι από μια χώρα που έχει δεχθεί πόλεμο δύο φορές από το 1990 και μετά .

Η ιστορία ξαναγυρίζει σε μία από τις πιο «σκοτεινές» περιόδους και το Βερολίνο έχει καταστεί το κέντρο της Ευρώπης ενώ η Γερμανία ετοιμάζει ισχυρές ένοπλες δυνάμει

Σερβία , Ελλάδα και Ρωσία αποτελούν τους αλλοτινούς εχθρούς από τους οποίους οι Γερμανοί εκδικούνται κάθε μέρα , …μέχρι βέβαια να έρθει  η δική τους σειρά. 

Η ΕΕ είναι απλά το «όχημα» για την επίτευξη των ανίερων σχεδίων τους για επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων» και τα οποία είναι απλά  « μεγάλα κάστρα στην άμμο».

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger