Τρόμος επικρατεί στην Άγκυρα οι Κούρδοι έχουν κερδίσει επικίνδυνα έδαφος,

με τη βοήθεια πάντα των ΗΠΑ, στον αγώνα τους για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Οι Κούρδοι έχουν καταλάβει σημαντικές περιοχές και πλέον ελέγχουν τρία μεγάλα φράγματα στον Ευφράτη στα εδάφη της Βορείου Συρίας. Αυτό δημιουργεί παραγωγικό και οικονομικό υπόβαθρο για το μελλοντικό Κουρδικό κράτος.


Οι προσπάθειες των Τούρκων με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" δεν έπιασαν τελικώς και τα χειρότερα για τον Ερντογάν και το καθεστώς του έρχονται.


Αυτά τα φράγματα λέγονται Τισρίν, Τάμπκα και Μπαάς (βλ. παρακάτω χάρτη). Το Τισρίν είναι ανατολικά του Χαλεπίου ενώ το Τάμπκα και το Μπαάς βρίσκονται στο δυτικό μέρος της Ράκα.



Πλέον το Κουρδικό Κράτος έχει λόγους να πιστεύει ότι είναι βιώσιμο, και κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει μεγάλες επαναστάσεις στην Ανατολική Τουρκία για ένωση των πολλών Κούρδων με το μελλοντικό Κουρδικό κράτος. 

Η αυτονομία των Κούρδων πλησιάζει και ταυτόχρονα ο διαμελισμός της Τουρκίας. Εδώ είμαστε και θα φανεί σύντομα πόσο δίκιο είχαν οι Άγιοι γέροντες...

voicenews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger