Σε πανικό η Άγκυρα στέλνει την Αστυνομία να πολεμήσει τους Κούρδους - Νέο "χαστούκι" από ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Με τους Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλον και τα φέρετρα πλέον να αυξάνονται δραματικά, ο Ερντογάν αποφάσισε να στείλει στο Αφρίν της Συρία και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας που έχουν εμπλακεί σε μάχες με Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πιστεύει πώς αυτοί θα την γλυτώσουν.


Αυτό δείχνει το μέγεθος του πανικού, αλλά και το επίπεδο της εκπαίδευσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Είναι πρωτοφανές αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, εκτός εάν και η αποσάθρωση του τουρκικού στρατού έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που μόνο η Αστυνομία θεωρείται «αξιόπιστη» ακόμα και για πόλεμο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak, οι Τούρκοι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις εξουδετέρωσης εκρηκτικών και απομάκρυνσης ναρκών (ο τουρκικός στρατός δεν έχει τέτοιες μονάδες;) και θα αναλάβουν τη νυχτερινή φύλαξη από αιφνιδιαστικές επιθέσεις Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).


Επιπλέον οι Τούρκοι αστυνομικοί θα λάβουν μέρος και σε μάχες. Λέγεται ότι οι ίδιες μονάδες της Αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν για να καταπνίξουν την κουρδική εξέγερση του 2016 στις πόλεις Σιλώπη, Ιντίλ, Γιουκσέκοβα, Νουσαϊμπίν και Σιρνάκ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν).


Την ίδια στιγμή πάντως, φέρετρα με νεκρούς στρατιώτες θα υποδεχτεί ξανά ο Ερντογάν. Η άποψη πως η Αφρίν θα αποδειχθεί το «Βιετνάμ» του, ολοένα και ενισχύεται. Ειδικά μετά τις νέες απώλειες των Τούρκων στη μάχη κατά των Κούρδων.


Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Τουρκίας στην Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Ο Ερντογάν ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των Κούρδων του YPG (σ.σ. κουρδική πολιτοφυλακή) στις 20 Ιανουαρίου και όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι έμπλεξε την. Τουρκία σε ένα αιματηρό αδιέξοδο.


Το θάνατο των οκτώ Τούρκων στρατιωτών στο Αφρίν ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Και μάλιστα με δυο ανακοινώσεις.


Σύμφωνα πάντως με τους Κούρδους του YPG, οι νεκροί Τούρκοι από τις συγκρούσεις της Πέμπτης δεν ήταν οκτώ αλλά 26!







Ήταν η φονικότερη μέρα για την Τουρκία από την ημέρα της έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν. Σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι τραυματίες «απομακρύνθηκαν ταχέως» από την περιοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε ήδη για τις νέες απώλειες της Τουρκίας στην Αφρίν. Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του στρατού και τον υπουργό Εσωτερικών. Εκείνοι τον ενημέρωσαν για το θάνατο των οκτώ Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 13.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέδωσε τη βαθιά λύπη του για τους «μάρτυρες» στρατιώτες και ευχήθηκε ο Θεός να βοηθήσει εκείνους που τραυματίστηκαν, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Στο μεταξύ, νέα… προειδοποίηση στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η δεύτερη μέσα σε διάστημα σχεδόν 24 ωρών. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον: πως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Συρία περιλαμβάνει και την Αφρίν.

Η Νάουερτ επανάλαβε ότι ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του «επιτρέπει» μόνο τις επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η αλ Νούσρα και όχι κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων (σ.σ. οι οποίοι είναι και στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ).

crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger