Θρίλερ για γερά νεύρα σε εξέλιξη στις Καστανιές του Έβρου! Δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από τους Τούρκους. Όλα έγιναν εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Οι δυο Έλληνες, ένας υπολοχαγός και ένας οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) στις Καστανιές του Έβρου.

Όμως λόγω της κακοκαιρίας, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Και πέρασαν στην πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τους συλλάβουν.

 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια μιας από τις καθημερινές περιπολίες στην οριογραμμή μέσα στη δασική περιοχή, κοντά στις Καστανιές.

Φαίνεται πως οι Έλληνες στρατιωτικοί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, πέρασαν για μερικά μέτρα σε τουρκικό έδαφος (σε αυτό το σημείο το όριο Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι το ποτάμι), με αποτέλεσμα να «πέσουν» πάνω σε τουρκική περίπολο.

Yπενθυμίζουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

πηγή: stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger